Setembre

07/11/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
Setembre
Recurs d'imatge labcom-alleujament-per-al-medi-ambient index

COVID-19: un alleujament per al medi ambient

La COVID-19 ha provocat una pandèmia mundial que ha confinat milers de persones en les seues cases. Això no obstant, les conseqüències d’aquest aïllament han tingut un efecte col·lateral positiu en el medi ambient.

Recurs d'imatge exercici-fisic-cancer-mama index

Exercici físic i càncer de mama

La novetat és la incorporació de l’exercici físic en les etapes inicials de la malaltia, en dones recentment sotmeses a cirurgia i en fase de tractament de quimioteràpia, hormonoteràpia, radioteràpia o immunoteràpia.

Recurs d'imatge labcom-vocabulari-alexitimia index

Vocabulari científic: alexitímia

Definició i descripció de la alexitímia, la incapacitat per a identificar les pròpies emocions i, en conseqüència, per a expressar el que se sent.

Recurs d'imatge mednight index

MEDNIGHT

La Universitat Jaume I se suma a universitats i centres d'investigació mediterranis per a celebrar la Nit Mediterrània de les Investigadores. A aquest efecte, en l'Àgora universitària s'oferirà un complet programa d'activitats per a tots els públics.

Recurs d'imatge siuvp index

Recursos d'activitats d'R+D

La investigació genera 206 milions d'euros d'ingressos per a les universitats, dels quals el 78% procedeix de col·laboracions amb el sector públic i el 22% restant de treballs per a empreses i entitats privades, segons reflecteixen les dades actualitzades en la plataforma SIUVP.

Recurs d'imatge egoisme-economic index

Egoisme econòmic

Els investigadors van dissenyar un nou paradigma experimental, el joc d’«El gran lladre», en què van participar 640 estudiants universitaris i en el qual un individu podia emportar-se impunement fins a la meitat dels guanys d’un gran grup de participants.

Recurs d'imatge labcom-cervell-agressiu-autista index

Les conductes socials del cervell

El catedràtic de Biologia Cel·lular de l’UJI, Ferran Martínez García, explica l'estudi que realitzen sobre la part del cervell responsable de les conductes socials i que podria ajudar a entendre alteracions de la conducta associades amb patologies com l’esquizofrènia o l’autisme.

Recurs d'imatge labcom-vocabulari-cleptomania index

Vocabulari científic: cleptomania

Blanca Jorge, psicòloga especialitzada en el corrent cognitivoconductual, descriu el concepte cleptomania.

Recurs d'imatge adiccio-fortnite index

Addició videojocs

Un equip de l’Hospital Provincial, la Universitat Jaume I i l’Hospital General Universitari ha publicat el primer cas clínic en el món d’un menor que va haver de ser hospitalitzat per l’abús de videojocs.

Recurs d'imatge labcom-diari-confinament index

Diari d’un confinament

Reportatge social sobre la situació creada pel decret de l’estat d’alarma a Espanya a causa de la pandèmia del coronavirus en què es repassen algunes de les conseqüències derivades d’aquesta situació especialment en l’àmbit personal, familiar o social.

Recurs d'imatge itc-Safesink index

Projecte Safesink

Compta amb el finançament de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i el cofinançament de la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Recurs d'imatge covid-rendiment-laboral index

COVID, intel·ligència emocional i rendiment laboral

Les persones amb major intel·ligència emocional han sabut minimitzar la influència de la situació epidemiològica i han mostrat millors nivells d'acompliment laboral.

Recurs d'imatge labcom-vocabulari-fake-news index

Vocabulari científic: fake news

Laura Alonso Muñoz professora ajudanta doctora de l’Àrea de Periodisme de l’UJI i membre del Grup d’Investigació Periodisme, Comunicació i Poder, descriu el concepte fake news.

Recurs d'imatge investigadores-uji index

Millors científiques nacionals

Cinc investigadores de les àrees de Psicologia i Química apareixen en la llista de les 456 científiques més importants que resideixen a Espanya

Recurs d'imatge covid-19-ozono-superficies index

Ozó com a desinfectant contra el SARS-CoV-2

L'estudi l'ha dut a terme un equip de l'ITQ (UPV-CSIC), el Departament d'Enginyeria Química i Nuclear de la UPV, Hydrens, una pime de base tecnològica de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló, i el IATA, amb el finançament de les empreses valencianes LIC i Vareser.

Recurs d'imatge comportament-maternal index

Comportament maternal

El treball de la UV i l'UJI obri les portes a noves investigacions centrades en el paper d’aquests canvis d’expressió gènica en el cervell durant la maternitat.

Recurs d'imatge labcom-cerebel-addiccions index

El cerebel i les addiccions

La catedràtica de Psicobiologia de l’UJI Marta Miguel Salgado-Araújo explica el projecte desenvolupat pel Grup d’Investigació A&N - Adicció i Neuroplasticitat en el camp de la neurologia de l’addicció.

Recurs d'imatge nit-mediterrania-investigadores index

Nit Mediterrània de les Investigadores

La rectora Eva Alcón ha destacat la importància de divulgar l’activitat de recerca que es fa al campus, des d’una perspectiva de gènere i posant en valor el paper que té la ciència en la vida quotidiana de les persones.

Recurs d'imatge labcom-vocabulari-feixisme index

Vocabulari científic: feixisme

Juan Carlos Sales Sanahuja, investigador del Departament d’Història, Geografia i Art, descriu el concepte feixisme.

Recurs d'imatge ranking-DIH index

Rànquing DIH

La Universitat Jaume I de Castelló ha posicionat divuit investigadors i investigadores en sis camps de coneixement en el rànquing dels millors científics i científiques en l'àmbit nacional elaborat pel Grup per a la Difusió de l'Índex h (DIH).

Recurs d'imatge labcom-fotografia-analogica index

Fotografia analògica

El fotògraf Carlos Baselga explica el procés de revelat de les imatges captades en aquest format.

Recurs d'imatge projecte-itc-sinvir index

Projecte SINVIR

El projecte SINVIR serà desenvolupat per un consorci del qual també formen part l'Institut Tecnològic AIDIMME i les empreses Vernís S.A. i Liberfusta S.L.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions