Notícies

Cercar al text
De la data
Fins la data

La Càtedra de Bretxa Digital i Territori de l’UJI mostra el paper dels pobles intel·ligents en la transformació del medi rural

24/10/2021

Concebut amb l’objectiu d’afavorir la transició digital com a eina per fer de l’entorn rural de la província un espai amb servicis intel·ligents, el webinar va ser obert conjuntament per la rectora de l’UJI, Eva Alcón, i la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

Experts en rehabilitació i sostenibilitat pronostiquen una onada de rehabilitació en el seminari web de la Càtedra d'Arquitectura Circular

23/10/2021

En la jornada s'ha posat de manifest la necessitat de reivindicar la vida de l'edifici, la necessitat de treballar en equips multidisciplinaris per al disseny i construcció de l'edifici, i fonamentalment el valor social de l'arquitectura.

Vocabulari científic: llei d’Hondt

23/10/2021

El professor Ramón Feenstra de l’Àrea de Filosofia Moral de l’UJI i membre del Grup d’Investigació EPyD - Ètica Pràctica i Democràcia, descriu el concepte de llei d’Hondt.

Més de cent persones ja tenen accés als pàrquings vigilats per a bicicletes i patinets de l'UJI

22/10/2021

Amb una capacitat per a 16 bicicletes o patinets, s’ubiquen al costat dels quatre centres i la Biblioteca, estan preparats per a la càrrega de bateries de vehicles elèctrics i compten amb videovigilància.

L’UJI inaugura l’exposició «Un campus per a Castelló»

22/10/2021

L'exposició és un relat gràfic dels 30 anys de construcció al campus i de la transformació important que aquest ha suposat per a la zona urbana de l’oest de la ciutat de Castelló.

El rector honorari de l’UJI Francesc Michavila presenta a la Llotja del Cànem el seu llibre «Mi París»

22/10/2021

Aquesta obra de Michavila és un relat novel·lat que discorre a París, la ciutat que ha sigut testimoni privilegiat de rellevants esdeveniments científics, polítics i culturals de la història de la humanitat i, en particular, de la societat europea. 

Els cavalls moderns van ser domesticats en les estepes al nord del Caucas i es van estendre per Àsia i Europa

25/10/2021

En l'estudi han participat investigadors i investigadores de la Institució Milá i Fontanals (IMF) i de l'Institut d'Arqueologia (IAM), del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), al costat de científics del Museu de l'Evolució Humana (MEH), la Facultat de Veterinària de la Universitat d'Extremadura (UEx), el Centre Mixt UCM-ISCIII d'Evolució i Comportaments Humans de Madrid, el Laboratori d'Arqueologia Prehistòrica de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i de la Facultat de Ciències Geològiques de la Universitat Complutense de Madrid (UCM).