Videoblog Ciència TV

Cercar al text
De la data
Fins la data

UJI Motorsport

23/12/2021

El reportatge explica el projecte UJI Motorsport de la mà del seu team leader, Diego Muñoz Arrufat. També hi intervenen Irene Moliner Medina i Laura Alejos Colom, de l’equip de Comunicació.

Evolució dels VFX en el cinema

23/12/2021

Reportatge sobre els efectes visuals emprats en el cinema que han permès portar els espectadors fins a l’imaginari del director o directora, com ara els VFX, diferents tècniques per a crear o manipular imatges que s’apliquen després de la gravació o en el moment de la postproducció.

Vocabulari científic: organisme transgènic

23/12/2021

Victor Flors Herrero, de l’Àrea de Fisiologia Vegetal del Departament de Ciències Agràries i del Medi Natural, descriu el concepte organisme transgènic.

La intel·ligència emocional té un efecte directe significatiu en el desenvolupament laboral individual del personal sanitari

11/01/2022

Els investigadors de l’UJI han realitzat un estudi amb més de mil cinc-cents professionals i proposen polítiques d’autoprotecció i foment de la salut per a afavorir la confiança del personal.

Vocabulari científic: traducció medieval europea

22/12/2021

El catedràtic en Filologia Catalana de l’UJI Tomás Martínez Romero, coordinador del GREMI - Grup d’Investigació d’Estudis Medievals Interdisciplinaris descriu el concepte traducció medieval europea.

Tracta d’éssers humans i esclavitud

16/12/2021

Andrea Planchadell, catedràtica de Dret Processal de l’UJI, explica el projecte «Tracta d’éssers humans i esclavitud: investigació, enjudiciament i projecció juridicoprocessal de les víctimes».

Trastorn d’identitat dissociatiu (TID)

15/12/2021

Vídeo explicatiu del trastorn d’identitat dissociatiu, abans conegut com a «trastorn de personalitat múltiple», terme descartat perquè l’individu no té diverses personalitats.

Vocabulari científic: streaming

03/12/2021

Una combinació de veu en off i imatges descriu el concepte de streaming, una tecnologia popularitzada fa ara més de dues dècades.

Teletreball

03/12/2021

Molts treballadors i treballadores han hagut d’adaptar-se, en temps rècord, a una nova realitat, la realització de la tasca professional des de casa, l’anomenat teletreball, que canvia, en certa manera, les relacions laborals.

Vocabulari científic: robòtica social

03/12/2021

Enric Cervera Mateu, professor en el Departament d’Enginyeria i Ciències de la Computació i membre del Laboratori d’Intel·ligència Robòtica de l’UJI, descriu el concepte robòtica social.