Videoblog Ciència TV

Cercar al text
De la data
Fins la data

Vocabulari científic: estrès de les minories sexuals

02/10/2023

Juan Enrique Nebot García, psicòleg i membre de l’equip d’investigació UJI-UV Salusex - Unisexsida, descriu el concepte estrès de les minories sexuals.

Vocabulari científic: diferència entre drogues dures i toves

20/09/2023

Marta Asunta Miquel, professora de Psicobiologia i coordinadora del grup d’investigació A&N - Addicció i Neuroplasticitat, descriu la diferència entre drogues dures i toves.

Vocabulari científic: reputació corporativa

13/09/2023

Lorena López Font, professora de Comunicació Audiovisual i Publicitat i membre del grup d’investigació ENCOM - Vinculació Emocional i Comunicació, descriu el concepte reputació corporativa.

Les dones en la producció audiovisual

06/09/2023

En aquest reportatge, les investigadores Jéssica Izquierdo Castillo, María Teresa Latorre Lázaro i Teresa Sorolla Romero fan un repàs al paper de la dona al llarg de la història i analitzen si les noves plataformes de streaming han tingut algun impacte en els rols i les posicions de responsabilitat de les dones.

La influència del desenvolupament socioemocional en el bullying

02/09/2023

Les doctores i investigadores Ana Belén Górriz i María Lidón Villanueva expliquen com aquests factors afecten el bullying posant el focus en altres rols associats: l'audiència passiva; recalcant la importància de l'educació emocional en totes les persones que conformen la comunitat educativa.

Exploració d’un nou enfocament terapèutic per a reduir la conducta de cerca de drogues

31/08/2023

La investigadora Marta Miquel, catedràtica de Psicobiologia i coordinadora del grup d’investigació A&N – Adicció i Neuroplasticitat de l’UJI, explica que les seues investigacions es centren en esbrinar el paper del cerebel en les conductes addictives, en concret, la seua participació en la modificació d’altres regions del cervell afectades directament per les addiccions.

Vocabulari científic: discurs de l’odi

23/08/2023

Tamer Al Najjar, personal investigador en formació i membre del grup d’investigació DESPAZ – Desenvolupament social i pau, descriu el concepte discurs de l’odi.

Vocabulari científic: diegesi

16/08/2023

Javier Marzal, professor de Comunicació Audiovisual i Publicitat i coordinador del grup d’investigació ITACA - Investigació en Tecnologies Aplicades a la Comunicació Visual, descriu el concepte diegesi.

El paper de la dona en la història de l'art

12/08/2023

Inmaculada Rodríguez Moya, catedràtica d'Història de l'Art, explica algunes de les representacions més habituals de la dona en l'art i el rol que ha adoptat com a artista i Jonquera Cavaller, professora d'Estètica i Teoria de les Arts, comenta la història de Camille Claudel, una escultura francesa que va treballar en el taller de Auguste Rodin.

Vocabulari científic: despoblament

09/08/2023

Vicent Querol, sociòleg i coordinador del grup d’investigació DESiRES - Sociologia i Metodologies d'Investigació Social. Desigualtats i Resistències, descriu el concepte despoblament.