Videoblog Ciència TV

Cercar al text
De la data
Fins la data

L’UJI, UTEK, Narwhal Boats i la UIB han desenvolupat un sistema de recerca d’amenaces aquàtiques per al Ministeri de Defensa

24/05/2023

SIMBAAD està integrat per una embarcació de superfície i un submarí autònoms, un conjunt de boies motoritzades i un centre de control.

Una vuitantena d’alumnes de secundària i una seixantena d’estudiants de Medicina participen en la segona edició del projecte MicroMón UJI

25/04/2023

Basat en la metodologia d’aprenentatge-servei, està orientat a la conscienciació sobre el problema dels bacteris patògens multi resistents als antibiòtics i la recerca de nous microorganismes productors d’antibiòtics.

L'estudiant preuniversitari ompli el campus durant la fira de ciència Firujiciència

30/03/2023

Dues mil persones han participat en la mostra científica i 600 d’elles han tingut l’oportunitat de visitar diferents llocs de la ciutat universitària

e-DIPLOMA, el projecte Horitzó Europa coordinat per l’UJI, transformarà l’actual ecosistema europeu de formació en línia

22/03/2023

Té l’objectiu principal de desenvolupar una nova plataforma d’e-learning que conjuminarà realitat virtual, intel·ligència artificial, tecnologies interactives, bots conversacionals i ludificació.

Ángeles Caso: «Moltes dones artistes van ser valorades en el seu temps, però el relat històric les va condemnar a l'oblit»

10/03/2023

L'escriptora, historiadora i investigadora Ángeles Caso ha impartit la conferència «Obrint els ulls: les dones com a protagonistes de l'art» amb la qual ha volgut posar en el seu lloc el paper de la dona en la història de l'art, després de ser oblidades per la historiografia.

La Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Castelló impulsen la segona edició del Premis al Talent Emprenedor de l’Estudiantat UJI

09/03/2023

El premis tenen com a objectiu impulsar les iniciatives emprenedores de l’estudiantat de l’UJI així com de titulats i titulades recents per a donar resposta a reptes ambientals, socials i econòmics de la ciutat.

Espaitec accelera el projecte «Discapacitat Integrada» amb la validació d’una app dirigida a les persones amb Parkinson

16/02/2023

L’UJI.>LAB, el LivingLab d’Espaitec, impulsa el projecte cocreatiu «Discapacitat Integrada» desenvolupant la prova de concepte i validant el prototip inicial de l’aplicació «Mi Vida Más Fácil» a InfoCampus.

La participació i la visibilitat de les dones en disciplines cientificotècniques millora però cal avançar encara en el disseny dels estudis i en el seu reconeixement

10/02/2023

L’UJI commemora el Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència amb diverses activitats institucionals i la intervenció de les seues científiques en xarrades i col·loquis.

Descobreixen una gran cavitat «que obri una nova porta a la prehistòria» a la Cueva del Arco

03/02/2023

Els professors Ignacio Martín (Universitat de Múrcia) i Dídac Román (UJI-Castelló) ja han apreciat mostres de l'existència de l'ós cavernari.