UJI

La Universitat Jaume I redueix el preu de venda dels llibres electrònics

Última modificació: 20/05/2020 | Font: SCP

El passat 22 d’abril es va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat el decret-llei de Medidas urgentes complementarias para apoyar la economía y el empleo (RDL 15/2020, de 21 d’abril) (pàg. 6, 42 i 43) amb una mesura llargament reclamada tant pel sector editorial com per la ciutadania: l’aplicació del 4% de l’IVA a totes les publicacions, tant en format paper, en el qual ja s’aplicava, com en format digital, que estava cotitzant un 21%. Així, aquesta modificació equipara i iguala el tractament de llibres, periòdics i revistes «fins i tot si tenen la consideració de serveis prestats per via electrònica».

El preàmbul del decret-llei justifica la reforma sobre la base que «el confinament ha incrementat la demanda de productes culturals i d’informació de la ciutadania» i per tant cal «facilitar l’accés als llibres, periòdics i revistes digitals, alhora que s’elimina la discriminació existent en matèria de tipus impositius entre el llibre físic i l’electrònic».

Aquesta mesura, que afavorirà l’accés als productes digitals, també afavorirà la indústria del llibre en general i, tot i que els preus de venda ja són assequibles, la Universitat Jaume I ha aplicat immediatament la rebaixa impositiva al preu. No obstant això, continua reclamant que es declare el llibre com a bé de primera necessitat en línia amb el que està ocorrent en altres països.

La Universitat Jaume I des de fa uns anys edita en doble versió, impresa i també electrónica, en diversos formats, com ara .PDF enriquit i .EPUB. Es poden consultar els títols publicats en versió electrònica a la tenda.uji.es.

 • La Universitat Jaume I ha publicat la tercera edició del llibre «Un país en gris i negre: memòria històrica i repressió franquista» de Juan Luis Porcar, coincidint amb l'última campanya d'exhumacions que la Generalitat Valenciana porta a terme al cementeri de Castelló de la Plana.

 • Els autors Atanasia Lloría i Carlos Ayyad han preparat la publicació docent amb la finalitat d'oferir un manual pràctic associat a l'assignatura «Estadística i Optimització» del Grau que adopte una òptica totalment vinculada a l'univers dels videojocs.

 • Un any després de l’aparició del llibre «El Baleares. El buque que mató y murió en el Mediterráneo», de Juan Jarque Jarque, la Universitat Jaume I n'ha tret al mercat la segona edició revisada.

 • Laia Pitarch, feminista i professora especialitzada en coeducació, ha presentat a Borriana el seu llibre «Les invisibles. Educació afectivosexual des de les ciències socials», editat per Publicacions de la Universitat Jaume I.

 • La Universitat Jaume I optarà amb quatre títols publicats en 2019 als premis Joan Lluís Vives a l’edició universitària 2020 que convoca la Xarxa Vives d'Universitats.

 • La Universitat Jaume I va publicar fa uns mesos el llibre «Administración, Estado del bienestar y políticas socioeconómicas» amb una dedicatòria al professor Enrique Gómez Royo.

 • La publicació «III Jornadas de Innovación Educativa DIMEU. Herramientas software en educación secundaria y universidad» es pot descarregar de manera gratuïta en la Tenda UJI o des de la pàgina web del repositori de la Universitat.

 • Publicacions de la Universitat Jaume I trau el primer número de la nova col·lecció «Emergents», dirigida per Andreu Casero Ripollés, oberta a temàtiques que afavorisquen el diàleg interdisciplinari.

 • L'UJI, juntament amb altres 52 universitats espanyoles, han posat a disposició més de 10.000 títols digitals publicats per les editorials d'aquestes universitats i centres d'investigació.

 • La Biblioteca de la Universitat Jaume I ha celebrat un any més el Dia Internacional del Llibre amb diverses activitats i iniciatives, un acte commemoratiu que en aquesta ocasió s'ha realitzat de manera virtual.

 • Entre les obres editades, hi ha algunes col·leccions que s’ofereixen en la seua totalitat en obert i descàrrega gratuïta, sota llicències Creative Commons, com a arxius enriquits de .PDF, principalment, però també de vegades en altres formats com ara .EPUB o issuu.

 • Les obres estan tant en format de llibre imprés com en suport digital i són fruit de la intensa activitat duta a terme per la Fundació Germà Colón Domènech des de la seua creació en 2012.

 • La rectora Eva Alcón ha tingut unes emotives paraules per a significar la personalitat de l'artista biografiat i els seus valors pictòrics i de disseny.

 • La col·lecció de manuals en línia i en obert «Sapientia», editada per Publicacions de l’UJI, compta fins el moment amb 161 títols corresponents a materials de matèries impartides a la Universitat Jaume I que poden ser utilitzades per qualsevol docent, estudiant o persona autodidacta.

Publicacions de la Universitat Jaume I
Servei de Comunicació i Publicacions
Universitat Jaume I
Edifici de Rectorat i Serveis Centrals. Planta 0.
Campus del Riu Sec. 12071 - Castelló de la Plana
Tel.: +34 964728821 - 8819. Fax: +34 964728832
Adreça electrònica: publicacions@uji.es

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions