Presentació de Llibre | «Miedo contenido y silencio sumiso. La depuración del Magisterio en Castellón (1939-1943)» de Víctor Vilanova Candau MENADOR espai cultural

11/01/2022 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Acte
Presentació de Llibre | «Miedo contenido y silencio sumiso. La depuración del Magisterio en Castellón (1939-1943)» de Víctor Vilanova Candau

Data de l'esdeveniment
Dimarts, 25 de gener de 2022 | 19 h

Lloc
Sala de Conferències de MENADOR espai cultural

Editorial
Publicacions de la Universitat Jaume I

Col·lecció
Col·lecció Història i Memòria

Entitat
Universitat Jaume I

Més informació
"El retret als mestres de tenir idees dissolvents, atees i revolucionàries contra l'Església, la família i la tradició, i transmetre-les als seus escolars serà l'argument essencial que els porte a la mort, a la presó, a perdre la seua plaça, obtinguda amb esforç, a ser bandejats o a ser aïllats socialment. [...] Amb aquesta investigació, Víctor Vilanova ens ha revelat els mestres i mestres que van patir la repressió franquista i amb això, en descobrir la veritat, ha contribuït al fet que es faça justícia sobre les víctimes i a una lectura moral del passat, la qual cosa ajuda a una major convivència dins de la societat. D'aquesta manera, en rememorar les vivències dramàtiques del col·lectiu del magisteri, ha repensat la Història i ens l'ha descoberta tal com va ser i no com ens l'han comptada. Amb això, l'autor ha dut a terme un exercici de Memòria Democràtica, en aquest cas dels cossos docents, que servirà a les generacions actuals i futures per a honrar la memòria dels qui els van precedir i van lluitar per una renovació pedagògica, democràtica i progressista, i, alhora, entendran l'origen de les nostres arrels i la complexitat de la nostra Història." Rosa Monlleó Peris.

Tenda UJI

Actualitat

Notícies

Homenatge Germà Colón

La Universitat Jaume I ha retut homenatge a Germà Colón amb la presentació del llibre «Ad perennem magistri memoriam. Germà Colón Domènech. Fesomies i texts», publicat conjuntament per l’UJI, la Fundació Germà Colón Domènech i l’Ajuntament de Castelló.

Premis als llibres millor editats

La Universitat Jaume I ha participat en el lliurament dels Premis als llibres més ben editats i a la tasca de les llibreries valencianes que s’han atorgat amb motiu de la commemoració, el 20 de novembre, del Dia del Llibre Valencià.

Publicacions de la Universitat Jaume I
Servei de Comunicació i Publicacions
Universitat Jaume I
Edifici de Rectorat i Serveis Centrals. Planta 0.
Campus del Riu Sec. 12071 - Castelló de la Plana
Tel.: +34 964728821 - 8819. Fax: +34 964728832
Adreça electrònica: publicacions@uji.es
Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals