La col·lecció «Aldea Global» en què participa Publicacions de l’UJI obté el segell de qualitat en edició acadèmica

Vint-i-nou col·leccions publicades per editorials universitàries i científiques espanyoles, tant públiques com privades, entre les quals hi ha la col·lecció «Aldea Global» en què participa Publicacions de la Universitat Jaume I, han obtingut el Segell de Qualitat en Edició Acadèmica - Academic Publishing Quality (CEA-APQ) en la seua primera convocatòria, una distinció que en la pràctica implica un reconeixement de la qualitat científica i editorial en haver superat favorablement els requisits de qualitat informativa, política editorial, processos editorials, reputació i prestigi que aquest exigeix.

Set de les col·leccions, han aconseguit, a més, esments especials d'internacionalitat, que hi destaquen la presència d'autors estrangers. Les vint-i-nou col·leccions que han superat amb èxit el procés d'avaluació mantindran el segell i, per tant, el reconeixement de la seua qualitat científica i editorial per un període de tres anys comptadors des de la resolució definitiva de la convocatòria, realitzada el 27 de juliol de 2017.

Iniciativa pionera a Europa

El Segell de Qualitat en Edició Acadèmica-Academic Publishing Quality (CEA-APQ) és una iniciativa pionera a Europa. Promogut per la Unió d'Editorials Universitàries Espanyoles (UNE) i avalat per l'Organisme Autònom de l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), té com a objectiu reconèixer les millors pràctiques dins de l'edició universitària espanyola i convertir-se en un signe distintiu que, tant les agències d'avaluació de l'activitat investigadora com la comunitat acadèmica i científica, puguen identificar fàcilment. Pretén igualment ser una via per a promoure i estimular la qualitat en l'edició acadèmica.

L'UNE treballa en aquest projecte des de fa cinc anys i amb l'ANECA i la FECYT des del 2014. L'actual presidenta de l'UNE, Ana Isabel González, ha sigut la responsable de coordinar els treballs amb ambdues institucions, així com amb els grups de recerca que han participat en la creació del segell: E-lectra (Universitat de Salamanca), EC3 Avaluació de la Ciència i la Comunicació Científica (Universitat de Granada) i ÍLIA (CSIC).

 • «Desenvolupament Vocacional. Orientar des de la diversitat»
  «Desenvolupament vocacional. Orientar des de la diversitat»

  El nou títol contempla una sèrie d’activitats d’orientació vocacional i professional incloses dins del Pla d'Acció Tutorial (PAT) per a 1r i 2n de l'ESO.

 • Participació ciutadana

  El monogràfic es compon tant de contribucions acadèmiques internacionals com d’experiències polítiques concretes.

 • Imatge cartell
  Plaça del Llibre 2017

  Publicacions de la Universitat Jaume I participa a la Plaça del Llibre 2017, la fira dels llibres valencians i en valencià, que té lloc de l’1 al 5 de novembre a la Plaça de l’Ajuntament de València.

 • La feria Liber acoge a 16 editoriales valencianas
  La feria Liber acoge a 16 editoriales valencianas

  La Universitat Jaume I entre les 16 editorials valencians que participen a la fira del llibre Liber de Madrid

 • Imatge Liber
  Fira Liber 2017

  Publicacions de la Universitat Jaume I presentarà les seues novetats editorials en la Fira Internacional del Llibre 2017 Liber, que se celebra a Madrid del 4 al 6 d'octubre.

 • Sello de calidad
  Mediterráneo - 06/10/2017. Sello de calidad editorial

  El director del Servei de Comunicació i Publicacions de la Universitat Jaume I, Francisco Fernández Beltrán, ha recollit a Madrid el segell de Qualitat en Edició Acadèmica- Academic Publishing Quality per la col·lecció «Aldea Global» en la qual participa Publicacions de l’UJI

 • Segell de Qualitat en Edició Acadèmica - Academic Publishing Quality (CEA-APQ)

  Aquesta distinció implica un reconeixement de la qualitat científica i editorial d'aquesta col·lecció en haver superat favorablement els requisits de qualitat informativa, política editorial, processos editorials, reputació i prestigi que exigeix.

 • Cuba colonial
  «Plantación, espacios agrarios y esclavitud en la Cuba colonial»

  El llibre ha sigut editat per la Universitat Jaume I, dins de la col·lecció «América», en coedició amb Casa de las Américas, el prestigiós segell cubà amb quasi 60 anys d'existència. 

Publicacions de la Universitat Jaume I
Servei de Comunicació i Publicacions
Universitat Jaume I
Edifici de Rectorat i Serveis Centrals. Planta 0.
Campus del Riu Sec. 12071 - Castelló de la Plana
Tel.: +34 964728821 - 8819. Fax: +34 964728832
Adreça electrònica: publicacions@uji.es

Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16