06/06/2022 | ORI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I, conscient de la importància de la internacionalització a través de la mobilitat, ofereix als seus estudiants diferents programes d'intercanvi gràcies a la signatura de convenis amb universitats d'altres països.

¿Què és un programa d'intercanvi?

És la realització d'un semestre o un any d'estudis en una universitat estrangera amb la qual l'UJI tinga signat un acord bilateral, amb reconeixement de crèdits/ estudis garantit.

L'estada per a estudiar a l'estranger oscil·larà entre un mínim de 3 mesos (o un curs o trimestre acadèmic) fins a un màxim de 12 en funció del programa i destinació. Per a estades de llarga duradar, existeixen, no obstant això, excepcions: en el cas d'Arquitectura o Medicina el període s'amplia fins als 24 mesos en el cas del programa Erasmus.
A més, pots realitzar una estada en pràctiques a l'estranger. La duració mínima serà de dos mesos i la màxima de 12.

¿A qui va dirigit?

Els programes de mobilitat estan destinats a l'estudiantat UJI matriculat en estudis oficials (grau, màster o doctorat), que complisquen amb els requisits específics de cada programa. Per exemple, que hagen superat un nombre determinat de crèdits, tinguen acreditat un determinat nivell d'idioma, entre altres.

Com a criteri general els estudiants han de ser ciutadans de la UE o amb permís de residència o estatus de refugiat a Espanya.

¿On em puc anar?

A Europa, Amèrica i Àsia a les destinacions en els quals participe la teua titulació. Pots consultar les destinacions que ofereix la teua titulació en aquest enllaç. 

A l'hora de triar la teua destinació pots tenir en compte quins països et criden més l'atenció o potser, quins coneixes menys. Pensa que, en definitiva, viuràs noves experiències i conèixer noves cultures.

¿Quan és el millor moment?

Això ho decideixes tu, però pren-te el temps suficient per a preparar la teua mobilitat, preparant-te en idiomes i complint amb els requisits del programa que hages triat en funció de la destinació.
L'UJI t'ajudarà en diferents aspectes: 

  • En el Servei de Llengües (SLT) t'ajudaran a aconseguir el nivell d'idioma necessari
  • En l'Oficina de Relacions Internacionals (ORI) t'ajudaran amb tots els tràmits abans, durant i després de la mobilitat.
  • Els coordinadors de mobilitat i els tutors a triar la millor destinació i et donaran suport en totes les decisions acadèmiques relacionades amb la teua estada de mobilitat. Consulta l'aula virtual de mobilitat de la teua titulació per a tenir informació adaptada als teus estudis
     
Programes de Mobilitat
Informació proporcionada per: Oficina de Relacions Internacionals