El desè aniversari de Firujiciència congrega més de tres mil persones al campus

21/03/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

S’hi ha repartit un catàleg amb les imatges seleccionades en el repte d’il·lusions òptiques, en el qual han participat vuit centres de Castelló.

El pavelló poliesportiu ha recollit el material esportiu i ha cedit el pas a les provetes, els semiconductors, els làsers, les neurones o les cèl·lules dels seixanta equips de talleristes que han participat en la dècima edició de Firujiciència, la fira de divulgació científica de la Universitat Jaume I de Castelló, adreçada a tots els nivells educatius, des d’infantil fins a la universitat.

Els equips vinguts des de diferents punts de la província de Castelló com Atzeneta del Maestrat, Onda, Sant Mateu, la Vall d’Uixó, Betxí, Almassora, Borriol, Vilafranca, Vila-real, Torreblanca o Nules i de València i Sagunt, han sigut rebuts pel comitè organitzador, integrat per membres de l’UJI i del CEFIRE de Castelló; en total, cinquanta centres educatius i una desena de grups universitaris, càtedres i equips d’UJILabInnovació.

Durant les tres hores de fira, han pogut veure en una gran pantalla les imatges seleccionades en el repte sobre il·lusions òptiques que s’havia convocat amb motiu de l’aniversari. En total, s’han triat una dotzena d’imatges dels instituts Francesc Tàrrega, Caminàs, El Prat, Borriol, Torre del Rei, secció de la Vall d’Alba a Cabanes i del Col·legi la Magdalena o el CEIP Gaetà Huguet, amb les quals s’ha confeccionat un catàleg que ha sigut distribuït als centres.

Firujiciència és sempre possible gràcies al treball i il·lusió de l’estudiantat, els mestres i les mestres i la resta de professorat, i personal investigador participant, a la coordinació de l’equip organitzador, vinculat amb la Universitat Jaume I i amb el CEFIRE de Castelló, al suport institucional de la Universitat Jaume I, vehiculat per la Unitat de Divulgació Científica i Ciència Ciutadana del Vicerectorat d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica, i la col·laboració de molts serveis i àmbits del campus de l’UJI.

Imatges de la fira: https://www.uji.es/com/fotonoticies/arxiu/2024/03/firujiciencia-2024/

Més informació: https://www.uji.es/investigacio/base/cultura-cientifica/pc4/acc-divulga/firuji/

Vídeo

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions