UJI

Préstec i reserves

Última modificació: 23/09/2020 | Font: Biblioteca

Préstec a Domicili | Préstec d'equips i cabines de treball en grup | Reserva de materials bibliogràfics 

 

AVÍS IMPORTANT:

Durant el període de la pandèmia del COVID-19 i per minimitzar els riscos de contagi, l’horari de la Biblioteca i del servei de préstec a partir del 7 de setembre de 2020 serà: 

De 8.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h de dilluns a divendres

El préstec de llibres a domicili es realitza mitjançant una sol·licitud per missatge de correu electrònic a l'adreça:  biblioteca@uji.es

Per a la devolució dels llibres en préstec NO és necessari sol·licitar cita prèvia 

No hi haurà servei de préstec de cabines en grup fins que no es restablisca l'accés a totes les sales i serveis de la Biblioteca

 

Préstec a domicili:

 

El servei de préstec i devolucions es fa a través del mostrador de préstec de la Biblioteca o a través de les diferents màquines d'autopréstec que existeixen en el hall de la mateixa.

 

Modalitats de préstec a domicili:

 
Tipus d'usuari
Préstec a domicili
Estudiants de grau, estudiants d'intercanvi, o els que procedint d'altres universitats cursen estudis a l'UJI; membres de Sauji
Fins a 7 documents durant 15 dies, renovables1 quatre vegades sempre que no estiguen reservats per altres usuaris
Estudiants de màster i doctorat; estudiants amb beca de col·laboració en departaments o que forme part del programa Estudia i Investiga a l'UJI; professors i investigadors invitats a l'UJI; personal jubilat de l'UJI
Fins a 10 documents durant 15 dies, renovables1 quatre vegades sempre que no estiguen reservats per altres usuaris
Professors i personal d'administració i serveis de l'UJI; personal investigador en formació
Fins a 75 documents en depòsit indefinit, excepte que algun document siga sol·licitat per un altre usuari. En este cas s'haurà de tornar a la biblioteca en un terme màxim de 7 dies.

 

Durant el període de vacances, s'amplia el préstec amb una duració semblant al període no lectiu. S'informarà de l'ampliació del període de préstec en el mateix mostrador de préstec, en la pàgina web de la biblioteca o a través de les xarxes socials de Biblioteca UJI.

1En el cas de les renovacions, es permetrà fer-les tant de forma presencial com telemàtica.

Atenció: Alguns tipus de documents no es presten (les revistes, enciclopèdies, obres de difícil reposició i alguns manuals de consulta).

Devolucions:

Els usuaris han de tornar els documents quan finalitza el període de préstec. Les devolucions del exemplars s'efectuaran en el taulell de préstec, registrant la devolució dels mateixos en les màquines d'autopréstec i dipositant-los en la bústia de devolucions o deixant-los directament en la bústia de devolucions.

Mentres dure el retard en les devolucions no es poden traure altres documents en préstec, i a partir de la devolució fora de termini s'apliquen 2 dies de bloqueig del servei de préstec per cada dia de retard i per cada exemplar tornat fora de termini. El període de bloqueig del préstec inclou també el préstec d' equips y cabines d'estudi.

Si el document es torna deteriorat o es perd sense una causa justificada per l'usuari, aquest usuari haurà de reposar l'exemplar.

El mostrador de préstecs es tancarà 15 minuts abans del tancament de la Biblioteca. Les devolucions es podran realitzar fins a les 22 h.

 

Préstec d'equips i cabines de treball en grup:

El préstec dels ordinadors portàtils, cabines de treball en grup, auriculars, endolls, faristols, calculadores científiques, teclats de piano electrònics, càmeres de vídeo i fotografia digital i les  càmeres de videoconferència (manual) es gestiona en el taulell de préstec (1ª Planta, entrada Biblioteca). 

 

Condicions de préstec:

 
Tipus d'equipament
Préstec
Cabines de treball en grup per a estudiants de grau i Sauji
 Fins a 6 hores en horari de 8 a  21 h. 
Cabines de treball en grup 110 fins 125 (Planta 1ª)
No es necessari sol·licitar el préstec. Obertes als usuaris fins a les 22 h.
Cabines de treball en grup per a investigadors, estudiants de màster, estudiants de doctorat, etc.
Des de les 8 fins les 21 h. ininterrompudament 
Ordinadors portàtils
Termini de préstec des de les 8 fins les 21 h. 
Auriculars, endolls, faristols, calculadores científiques, teclats de piano electrònics, càmeres de vídeo i fotografia digital, càmeres de videoconferència
 
Termini de préstec des de les 8 fins les 21 h. 

 

Pe a més informació clique en els següents enllaços: equips multimedia i cabines de treball en grup.

 

Reserva de materials bibliogràfics:

Si el document que necessites està prestat, pots reservar-ho per dos vies:

1.  A través del catàleg online de la Biblioteca. En aquest cas t'has d' identificar amb el teu nom d'usuari i contrasenya clicant en l'enllaç El meu compte del menú superior del catàleg.

2.  En mostrador de préstec de la 1a planta on es donaran les dades del document a reservar i els propis d'usuari.

Les reserves es mantindran actives durant un període màxim de 6 mesos.
 

Les modalitats de reserves són:

  • Estudiants 1er i 2n cicle: fins a 2 reserves
  • Estudiants de 3r cicle i doctorands: fins a 3 reserves

 

Atenció: Des de Biblioteca se vos enviarà un mail amb la confirmació de la reserva quan esta vos corresponda. Consulteu en el catàleg l'estat del document per a saber si s'ha tornat i també en la pantalla del meu compte si teniu la reserva. En cas afirmatiu, heu d’arreplegar-ho en el mostrador de préstec.

Les reserves, una vegada notificades per correu electrònic, es guardaran en mostrador de préstec 48 h. (respectant caps de setmana i festius)