Acords transformatius per a la publicació en accés obert

13/01/2022 | INVEST
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Les universitats espanyoles estan negociant noves condicions per als acords que mantenen amb les grans editorials científiques. Tal com s’està fent a diferents països europeus, es persegueix que els contractes actuals de subscripció es transformen en acords que garanteixen que es posen en accés obert els articles que tenen com autor o autora de correspondència personal investigador d’alguna de les institucions incloses en l’acord.

La negociació d'aquests acords és un procés viu. Cal tenir en compte que es donen en un entorn complex dels molts canvis que està tenint la comunicació científica en aquest entorn digital i en xarxa. Per això, els contractes no estan acabats de concretar i hi ha encara aspectes pendents de definir. Aquests afecten, per exemple, al nombre d’articles que la Universitat Jaume I podrà publicar finalment en obert sense les despeses addicionals corresponents als APCs ("Article Publication Charges").

Des d'aquesta pàgina podras accedir en qualsevol moment a la informació actualitzada. També a com gestionar i tramitar l'accés a aquests bons que es derivan dels acords. Addicionalment, la Universitat Jaume I posa al teu abast el següent punt d'informació openaccess@uji.es.

Que són els acords transformatius (Vicerectorat d'Investigació i Transferència)

Fitxes amb els detalls dels acords transformatius de la BDC (Biblioteca Digital de Catalunya)

 

Recurs d'imatge cambridge index

Cambridge University Press

Accés a la gestió i tramitació dels APCs en les 380 revistes que tenim subscrites amb aquesta editorial

Recurs d'imatge springer index

Springer

L'acord inclou més de 2.200 revistes híbrides de Springer i dels portafolios Adis

Recurs d'imatge wiley index

Wiley

Instruccions per a autors per a publicar en obert en les 1431 títols de revistes Wiley incloses en l'acord transformatiu. Gestió dels APCs

Informació proporcionada per: Vicerectorat d'Investigació i Transferència