L'ús de WhatsAPP en la comunicació municipal
L'estudi prova que les plataformes digitals i especialment els serveis de missatgeria instantània mòbil com ara WhatsApp, han esdevingut eines imprescindibles per als consistoris.
La rectora Eva Alcón i el vicerector d'Investigació i Transferència han rebut les investigadores i una representació de la Fundació, que li han explicat el projecte.
Com el magnetisme pot millorar la producció d'hidrogen per a emmagatzemar energia
Chiara Biz, doctora en Química Teòrica, Universitat Jaume I
«Encadenados» de Canal Historia
És la primera sèrie documental que descobreix la trascendència de l’esclavisme a Espanya i els seus vestigis en l’actualitat amb l’anàlisi de la importància del comerç d’esclaus al llarg de quatre segles.
Col·lecció Intercanvi Científic
L'UJI posa en valor al costat d'altres 54 institucions la seua missió social amb aquesta iniciativa basada en la solidaritat i la transferència de coneixement.
María Jesús Ibáñez García ha exercit la seua labor en l'ITC-UJI des de fa tres dècades i s'ha distingit per la seua dedicació i entrega, en els últims anys, en l'àmbit de la seguretat.
Càpsula cafè compostable i biodegradable
L'empresa valenciana Coffee Productions i AINIA han col·laborat en el desenvolupament d'aquest prototip, al costat de l'UJI, que suposa una solució tecnològica al repte d'aconseguir envasos més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.
ETHNA System en «living labs» d'Europa
El sistema ETHNA es provarà i verificarà a través de «living labs» en quatre contextos diferents de l'educació superior, el finançament de la investigació, ecosistemes d'innovació i centres d'investigació a Espanya, Noruega, Estònia, Portugal i Bulgària.
Sis projectes han obtingut prop de 800.000 euros en el Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2017-2020.
Cèl·lules solars de perovskita d’estany
Un equip d’investigació liderat pel catedràtic Iván Mora Seró de l’Institut de Materials Avançats ha aconseguit superar les 1.300 hores d’estabilitat operativa, la més alta coneguda fins ara.
Una investigació promoguda des del Living Lab Planeta Debug de la Universitat Jaume I (UJI), amb el suport de la Fundació Daniel i Nina Carasso, ha demostrat l’eficàcia de l’art i els processos de cocreació, amb implicació de la comunitat investigadora, per al disseny de videojocs inspirats en la ciència climàtica. L’estudi, amb participació de la Universitat Politècnica de València, ha estat publicat a la revista Fonseca. Journal of Communication.
El rebuig a l'escola: quan no agradar al grup es cronifica
Francisco J. Garcia Bacete i Ghislaine Marande Perrin (UJI) i Irene Jiménez Lagares i M. Victoria Muñoz Tinoco (U. Sevilla)
Millorar el consum energètic en computació i l'eficàcia de l'assistència sanitària
Han obtingut prop de quatre-cents mil euros en la convocatòria del pla estatal d’investigació per al desenvolupament de projectes vinculats a les tecnologies de la informació.
Estudiantat i professorat de la Universitat Jaume I ha reivindicat avui el valor dels videojocs per a crear consciència ambiental crítica en la ciutadania i canvis socials alhora que fomentar el bé comú.
Ucraïna: Una guerra (també) informativa
Andreu Casero, catedràtic de Periodisme de la Universitat Jaume I
La intimitat al cinema de Jane Campion
Teresa Sorolla, professora de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Jaume I
Per què ens agrada més escoltar música en grup que en solitari?
Nieves Fuentes, M. Carmen Pastor i Raúl Pastor (UJI)