El LabPsiTec de l’UJI estudia la relació entre son, descans i benestar de la mà de la Fundació del Son Mónica Duart de la Comunitat Valenciana

02/03/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón, acompanyada pel vicerector d'Investigació i Transferència, Jesús Lancis, ha rebut dimecres 2 de març de 2022 les investigadores del Laboratori Universitari de Psicologia i Tecnologia (LabPsiTec), les professores Cristina Botella i Azucena García Palacios, i a una representació de la Fundació del Son Mónica Duart de la Comunitat Valenciana integrada per Mónica Duart, presidenta; Giovanni Pignatelli, patrò de la Fundació; Begoña Andrés, directora general i Paula Meseguer, directora de Comunicació, per a explicar-li l’estudi que realitzen sobre la relació entre son, descans i benestar.

El LabPsiTec ha iniciat en setembre una investigació amb el suport de la Fundació del Son Mónica Duart en què posarà a prova dos mòduls d’intervenció en línia sobre la importància del son. La seua experiència investigadora prèvia els ha permet creat contingut sobre son i benestar i qualitat i rutina del son amb vídeos, imatges, àudios i text que les persones poden usar de forma interactiva i molt amigable.

A continuació, els mòduls se sotmetran a prova, aplicant metodologia quantitativa i qualitativa, per a delimitar el seu efecte i obtenir informació sobre distintes variables: grau de coneixement dels usuaris i usuàries dels patrons del son, la viabilitat d’ús dels mòduls, les opinions sobre la seua intervenció i l’impacte en el benestar i la qualitat de vida percebuda. Finalment, LabPsiTec redactarà un informe final amb els resultats i facilitarà el contingut dels mòduls a la Fundació.

La Fundació Mónica Duart, constituïda en 2021 per Mónica Duart, CEO de Dormitienda, té com a principal missió contribuir a la millora de la salut física i mental de les persones mitjançant la recerca cientificotècnica, la innovació i la formació en l'àrea del descans i les malalties relacionades amb el son, així com augmentar la conscienciació sobre la importància del son per a prevenir malalties i millorar el benestar de les persones, especialment dels col·lectius més vulnerables.

LabPsiTec és un equip d’investigació creat en 1995 a l’UJI, capdavanter en l’aplicació de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en psicologia clínica i de la salut. Ha participat en més de 40 projectes nacionals i internacionals i compten amb 16 registres de propietat intel·lectual. Treballen en distintes àrees (realitat virtual, realitat augmentada, tecnologia web i dispositius mòbils) amb el propòsit d’investigar i contribuir al benestar, la promoció de la salut i la millora de la qualitat de vida.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions