Convocatòria 2024 de concessió de subvencions de l'Acció Estratègica en Salut

Dades de la convocatòria 

 
Entitat convocant: 
Institut de Salut Carlos III
 
Nom de l'actuació:
Convocatòria corresponent a l'any 2024 mitjançant tramitació anticipada de concessió de subvencions de l'Acció Estratègica en Salut 2021-2023.
 
Objectiu:
Les actuacions regulades en aquesta resolució tenen com a finalitat respondre a les prioritats en salut de la ciutadania, tant en els aspectes preventius, diagnòstics, curatius, rehabilitadors i pal·liatius de les malalties com en la generació d'evidència científica, com una de les bases de la qualitat assistencial i preventiva del SNS i de les empreses relacionades amb el sector, jugant un paper clau en la vertebració del sistema públic d'I+D+I en Biomedicina i Ciències de la Salut.

Documentació:

Web:

Des d’ací es pot accedir al lloc web del Institut de Salut Carlos III on es publica la convocatòria, es troben els formularis que cal emplenar i es tramiten les sol·licituds.

Terminis:

La convocatòria estableix diferents terminis per a les diferents modalitats d’ajudes. Assenyalem ací els terminis a considerar per a les ajudes a projectes d’investigació en salut en les dues modalitats que gestiona l’OCIT:

  • Modalitat Projectes d'I+D+i en Salut: el termini s'iniciarà el 13 de febrer de 2024 i finalitzarà el 14 de març de 2024.
  • Modalitat Projectes de Desenvolupament Tecnològic en Salut: el termini s'iniciarà el 6 de febrer de 2024 i finalitzarà el 28 de febrer de 2024.

L'OCIT es responsabilitzarà de recollir la firma del vicerector i trametre totes aquelles sol·licituds presentades en l'OCIT en el termini establert.

Modalitats:

Aquesta convocatòria inclou les següents modalitats de Projectes d'I+D+i:

  • Projectes d'I+D+i en Salut
  • Projectes de Desenvolupament Tecnològic en Salut

Característiques comunes:

Les característiques bàsiques comunes d’ambdues modalitats són:

  • Els projectes podran ser de tres tipus:
    • Projectes individuals: presentats per una única entitat sol·licitant i amb una o dos persones investigadores responsables, però totes dues pertanyents a la mateixa entitat sol·licitant.
    • Projectes coordinats: constituïts per 2 o més subprojectes  que hauran de justificar adequadament en la memòria la necessitat de la coordinació per a abordar els objectius proposats. Cada subprojecte tindrà una persona investigadora principal responsable, a tots els efectes, i una d’aquestes actuarà com a coordinadora.
    • Projectes multicèntrics: desenvolupats d’acord a un protocol únic en més d’un centre (només en els Projectes d’I+D+i en Salut)
  • Requisits dels participants en els equips d’investigació:
    • La persona investigadora principal pertanyerà a la plantilla de l’entitat sol·licitant i tindrà formalitzada amb aquesta la seua vinculació funcionarial, estatutària o laboral, com a mínim en el període comprés entre el moment de la sol·licitud i el de resolució de concessió, i tindran dedicació única al projecte. No haurà d’estar realitzant un programa de Formació Sanitària Especialitzada ni un contracte de formació de perfeccionament postdoctoral.
    • La resta de membres de l’equip d’investigació també tindrà formalitzada la seua vinculació funcionarial, estatutària, laboral o de formació remunerada amb qualsevol de les entitats que puguen ser sol·licitants d’aquesta actuació, com a mínim en el període comprés entre el moment de la sol·licitud i el de resolució de concessió.
  • Règim d’incompatibilitats:
    • ​​​​​​​La presentació d’una sol·licitud com a persona investigadora principal en aquesta actuació és incompatible amb la presentació d’una altra sol·licitud com a IP en alguna de les actuacions assenyalades en el quadre 1 de l’article 79 o amb la participació com a IP en alguna de les actuacions assenyalades en els quadres 2 i 3. 
    • La presentació d’una sol·licitud com a IP també serà incompatible amb la participació com a membre de l’equip d’investigació en un altre projecte d’aquesta convocatòria o en un altre projecte d’alguna de les convocatòries assenyalades en el quadre 3 de l’article 79 si la data de finalització es posterior al 31 de desembre de 2024.
    • La resta de membres de l’equip d’investigació pot participar en fins a tres projectes dels esmentats més amunt (no com a IPs).
    • L’incompliment dels requisits esmentats per part del IP determinarà l’exclusió de tot l’equip d’investigació, la desestimació de la sol·licitud i la no valoració del projecte. L’incompliment per part d’un col·laborador determinarà la seua exclusió del projecte.
    • Consulteu l'article 79 de la convocatòria per a més detalls sobre les incompatibilitats.

Modalitat 'Projectes d'I+D+i en Salut':

Els projectes d’aquesta modalitat hauran de tindre com a objectius principals:

  1. La transferència i aplicació del coneixement cientifico-tècnic a la millora en la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties i en les activitats de promoció de la salut pública i els serveis de salut.
  2. Fomentar les sinèrgies, impulsar el talent i l’ocupabilitat i enfortir les estructures de governança que agregen les capacitats cientifico-tècniques dels centres assistencials del SNS.
  3. Promoure el finançament del primer projecte de recerca en una convocatòria competitiva pública, de contrastada qualitat, d'investigadors emergents. A aquests efectes es consideraran emergents les persones nascudes el 1979 o data posterior. La forma d'aplicació del criteri d'emergència com a factor de correcció positiu a l'avaluació, es publicarà a la pàgina web de l'ISCIII juntament amb els criteris d'avaluació.

El termini ordinari d’execució serà de fins a 3 anys a partir de la data que especifique la resolució de concessió.

Modalitat 'Projectes de Desenvolupament Tecnològic en Salut':

L'objecte d'aquesta actuació és finançar projectes de caràcter aplicat per a incrementar el grau de maduresa del seu desenvolupament tecnològic en alguna de les següents modalitats:

  • Projectes de Prova de Concepte (PdC)
  • Projectes de Validació tecnològica de prototips (VTP)

El termini ordinari d'execució de la modalitat Projectes de Prova de Concepte serà de dos anys i el de la modalitat de projectes de Validació tecnològica de prototips de tres anys, contats a partir de la data que s'especifique en la resolució de concessió.

Serà obligatòria la vinculació amb empreses o altres entitats públiques o privades interessades en el desenvolupament i els resultats dels projectes, sense que aquesta participació supose cap tipus d'ajuda directa a aquestes empreses amb càrrec a les subvencions que puguen ser concedides en aquesta convocatòria. En qualsevol cas, els membres de l'equip de recerca no han de tenir vinculació amb aquestes empreses a nivell de propietat, accionariat o participació als seus òrgans de direcció.

MOLT IMPORTANT: Donat que la convocatòria limita a una única les sol·licituds que pot presentar la Universitat a aquesta modalitat i que s’haurà d’habilitar un procediment de selecció, les persones interessades a presentar una sol·licitud en aquesta modalitat ho hauran de comunicar a l’OCIT fins al 18 de gener de 2024 escrivint un correu electrònic a hcerda@uji.es aportant:

  • IP i membres de l'equip
  • Modalitat de projecte (PdC o VTP)
  • Resum del projecte (especificant tecnologia/coneixement d'origen i el seu nivell de desenvolupament actual, accions a emprendre i objectius)
  • Proposta inicial de pressupost

Prioritats temàtiques:

Podeu consultar el detall de les línies d'investigació prioritàries de la convocatòria AES 2023 en l'article 4 de la convocatòria.

Forma de presentació de sol·licituds:

La sol·licitud ha d’elaborar-se via electrònica.

Un cop finalitzat l'emplenament de la sol·licitud, el/la IP la validarà i enviarà telemàticament. Seguidament, el document que genera l'aplicació el firmarà amb la seua firma original així com les de la resta del personal de l'equip d'investigació i el lliurarà a l’OCIT acompanyat de la memòria científico-tècnica (sense els CV) i de les autoritzacions per als investigadors externs en els terminis indicats més amunt. Els CVs no s’hauràn d’aportar.

IMPORTANT: Només s’admetran firmes manuscrites o electròniques originals. No s’admetran firmes per delegació o escanejades.

L’OCIT s’encarregarà del tràmit de signatura institucional i presentació definitiva en els terminis finals fixats per l’ISCIII.

RECORDEU: En el cas de la modalitat de Projectes de Desenvolupament Tecnològic en Salut, les persones interessades a presentar una sol·licitud ho hauran de comunicar a l’OCIT abans del 18 de gener de 2024 escrivint un correu electrònic a hcerda@uji.es prèviament a preparar la seua proposta.

Suport:

Per a qualsevol dubte sobre la convocatòria podeu dirigir-vos a:

  • Hugo Cerdà (hcerda@uji.es ; ext. 7487)​​​​​​​​​​​​​​