Convocatòria Beatriz Galindo per a l'atracció del talent investigador - 2023

Dades de la convocatòria 

 
Entitat convocant: 
Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats
 
Nom de l'actuació:
Ordre del 27 de desembre de 2023 per la qual es convoquen per tramitació anticipada les ajudes Beatriz Galindo per a l'exercici 2024.
 
Objectiu:
L'objecte de les ajudes Beatriz Galindo és l'atracció del talent investigador que actualment es troba desenvolupant la seua carrera professional a l'exterior per tal d'afavorir la captació i la formació de capital humà investigador i la seua mobilitat en sectors d'interès estratègic nacional, així com promoure la qualitat i la competitivitat del personal docent i investigador a les universitats espanyoles.
 
Els ajuts rebuts es faran servir per a la contractació per part de les universitats públiques espanyoles, durant un període mínim de 4 anys, de persones amb experiència docent i investigadora a l'estranger. La modalitat de contractació serà a la categoria d'investigador distingit.

Documentació:

Web:

https://www.universidades.gob.es/convocatoria-beatriz-galindo-2023

Terminis:

El termini de presentació de manifestacions d'interès al Vicerectorat d'Investigació finalitzarà el 22 de gener de 2024 a les 12 hores.

Característiques de les ajudes:
Els ajuts Beatriz Galindo estan destinats a la contractació de persones investigadores en dues modalitats: sènior i júnior:
  • La modalitat sènior anirà destinada a la contractació de persones amb almenys 7 anys d'experiència docent i investigadora a l'estranger des de l'obtenció del títol de doctor i que estiguen desenvolupant projectes a l'exterior a la data de la publicació de la present convocatòria al Boletín Oficial del Estado. La quantia mínima anual destinada als contractes serà de 90.000 euros, dels quals 25.000€ hauran de ser aportats per la universitat (incloent-hi la quota patronal de la Seguretat Social).
  • La modalitat júnior anirà destinada a la contractació de persones amb menys de 7 anys d'experiència docent i investigadora a l'estranger des de l'obtenció del títol de doctor i que estiguen desenvolupant projectes a l'exterior a la data de la publicació de la present convocatòria al Boletín Oficial del Estado. La quantia mínima anual destinada als contractes serà de 50.000 euros, dels quals 15.000€ hauran de ser aportats per la universitat (incloent-hi la quota patronal de la Seguretat Social).

Es convoquen 100 places, i no es poden concedir més de 60 ajuts Beatriz Galindo en la modalitat júnior ni més de 40 en la modalitat sènior.

Les entitats beneficiàries són les Universitats públiques espanyoles, Cada Universitat podrà sol·licitar com a màxim 5 ajudes, per la qual cosa caldrà aplicar un procediment intern de selecció de propostes, el qual es regirà per allò establert en la Instrucció del vicerector d’Investigació per la qual s’estableixen els criteris a aplicar a la Universitat Jaume I per a la incorporació de personal investigador a través de la convocatòria 2023 del Programa Ramón y Cajal, del Programa Beatriz Galindo i de la convocatòria 2024 del Programa per al suport a persones investigadores amb talent - Pla GenT- modalitat 1 (Doctorats d’excel·lència – CIDEGENT).

El procés de concessió de les ajudes Beatriz Galindo comprèn dues avaluacions. A la primera, el panell internacional de persones expertes avaluarà les sol·licituds d'ajuts Beatriz Galindo presentades per les Universitats i, a la segona, aquest panell avaluarà la o les persones candidates presentades per la Universitat entre les candidatures proposades per la Universitat en el moment de presentar la sol·licitud. La modalitat sènior requerirà una qualificació de la primera avaluació de la sol·licitud de la Universitat igual o superior a 80 punts sobre 100; en la modalitat júnior, igual o superior a 70 punts sobre 100.

Les universitats poden proposar fins a un màxim de tres persones per cada sol·licitud. 

Forma de presentació de sol·licituds

La presentació de la sol·licitud la realitza la Universitat Jaume I. Només es poden presentar 5 sol·licituds amb un màxim de 3 persones candidates per a cadascuna d'elles. Per tal de que el Consell de Direcció puga seleccionar les sol·licituds a presentar en aquesta convocatòria caldrà que, prèviament, els departaments interessats a participar envien al Vicerectorat d'Investigació (ocit@uji.es) la corresponent manifestació d'interès, la qual haurà de contindre:

  • Acord del Consell de Departament favorable a la incorporació del personal investigador del Programa Beatriz Galindo, identificant l'àrea de coneixement en la qual es produirà la incorporació
  • Informe amb informació sobre el
    • Projecte de necessitat docent que es persegueix abordar amb aquesta incorporació,
    • Projecte de necessitat d’investigació i transferència de coneixement,
    • Currículum de les persones candidates que es proposaran 
    • Existència d’instal·lacions disponibles en el departament per a realitzar la incorporació. 

El termini de presentació de manifestacions d'interès al Vicerectorat d'Investigació finalitzarà el 22 de gener de 2024 a les 12 hores.

Les manifestacions d'interès presentades seran avaluades d'acord amb els criteris de valoració fixats a l'article 9 de la convocatòria.

Documentació adicional

Suport

Per a qualsevol dubte sobre la convocatòria podeu adreçar-vos a Hugo Cerdà.

Extensió: 7487

E-mail: hcerda@uji.es