Beques per a estades temporals en altres centres d'investigació. Pla de Promoció de la Investigació UJI 2023

Dades de la convocatòria 
 
Entitat convocant: 
Universitat Jaume I
 
Nom de l'actuació:
RESOLUCIÓ del Vicerectorat d’Investigació de la Universitat Jaume I, per la qual es fan públiques les bases de la convocatòria de beques per a realitzar estades temporals en altres centres d'investigació, per al personal docent i investigador de la Universitat, Acció 2 del Programa de mobilitat del personal investigador del Pla de Promoció de la Investigació de l’UJI per a l’any 2023, aprovades per acord del Consell de Govern, en la reunió núm. 1/2023 de 26 de gener
 
Objectiu:
Completar, ampliar i actualitzar la formació de personal investigador en formació de la Universitat Jaume I que no dispose d’un programa específic d’ajudes per a estades en centres d’investigació, així com facilitar la realització de doctorats internacionals, per als quals s’exigeix un mínim de 3 mesos d’estada en un centre d’investigació estranger. Així mateix contempla la realització d’estades en centres d’investigació del personal postdoctoral contractat a càrrec de les ajudes per a la incorporació a grups d’investigació de la Universitat Jaume I, Acció 3.2 del Pla de Promoció de la Investigació de l’UJI i del Professorat Ajudant Doctor. 

L’ajuda haurà de ser destinada a l’execució d’un pla de treball relacionat amb el projecte o línia d’investigació del beneficiari en un centre d’investigació de reconegut prestigi.
 
Documentació:
Requisits de les persones sol·licitants:
Les persones sol·licitants han de ser personal docent i investigador, a temps complet, pertanyents exclusivament a les següents categories: 

a) Professorat ajudant. 

b) Personal investigador predoctoral en formació amb un ajut del Pla de promoció de la investigació de l’UJI (Acció 3.1 del Pla de promoció de la investigació) que inicie l’estada en el segon o posteriors cursos de doctorat o en Període d’Orientació Postdoctoral (POP).

c) Personal investigador beneficiari d’un contracte de l’Acció 3.2 del Pla de promoció de la investigació de l’UJI.

d) Professorat ajudant doctor.

e) Addicionalment es permetrà, amb caràcter excepcional per a aquesta edició, la participació de personal que ha promocionat a una figura de professorat permanent o interí entre l’1 de gener  de 2022 i el 16 de març de 2022 des d’una de les figures indicades en els paràgrafs c) i d).

El personal de les figures indicades en els paràgrafs d) i e) de l’article 4.1 ha d’acreditar haver sol·licitat, per al mateix centre de destí i les mateixes dates, una ajuda de mobilitat en l’edició immediatament anterior a la publicació d’aquesta convocatòria en almenys una de les convocatòries següents: 

a) Subvencions del Subprograma de Mobilitat dins el Programa Estatal de Promoció del Talent i la seua Ocupació, en el marc del Pla Estatal d'Investigació Científica i Tècnica i d'Innovació 2021-2023.
b) Subvencions per a estades de personal investigador doctor en centres d’investigació radicats fora de la Comunitat Valenciana (BEST) de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

El compliment d’aquest requisit serà comprovat d’ofici per l’OCIT.

Requisits dels centres de destinació:

Podran ser centres de destinació les universitats i aquells que tinguen assignades funcions d'investigació i un reconegut prestigi acadèmic i investigador en l'àmbit científic del projecte presentat en la sol·licitud de la subvenció, de manera que represente una garantia per a la consecució dels objectius científics del projecte i per a la formació del personal investigador en les respectives àrees de coneixement.

La ubicació dels centres ha d’implicar mobilitat acadèmica així com canvi efectiu de residència habitual i permanència en el centre receptor pel temps de durada de l’estada. No es finançaran estades en centres ubicats a menys de 100 Km. de distància del Campus de Riu Sec

Condicions de gaudi de les estades:

Les estades tindran una duració mínima de 2 mesos i màxima de 6 mesos

El període de gaudi de les ajudes, que es realitzarà de forma ininterrompuda, haurà d'iniciar-se entre l’1 de setembre de 2023 i el 31 d’agost de 2024.

Les ajudes convocades comprenen: 

  • Una assignació mensual de 600 € per mes complet i 20 € per dia per a estades a Espanya, de 1.100 € per mes complet i 36,67 € per dia per a estades a Europa, i de 1.500 € per mes complet i 50 € per dia per a estades a la resta del món. L'ajuda s’abonarà per mesos complets i dies justificats.
  • Una borsa de viatge de 300 € per a estades a Espanya, de 600 € per a estades a Europa i de 1.000 € per a estades a la resta del món. La borsa de viatge es pagarà íntegra.
  • Una assegurança combinada d'accident i assistència sanitària al país de gaudi de la beca, amb excepció del territori nacional. 

Forma de presentació de sol·licituds:

La sol·licitud s’ha de presentar a través de la Seu Electrònica de la Universitat Jaume I, mitjançant el procediment: «(Acció 2.0) 1. Sol·licitud de beques per a realitzar estades temporals en altres centres d'investigació, per al personal docent i investigador de la Universitat».

Els models d'impresos normalitzats poden obtenir-se en el dit procediment

Suport:

Per a qualsevol dubte sobre la convocatòria podeu dirigir-vos a: Almudena Robert (robert@uji.es; ext. 7483)