Convocatòria 2023 d'Ajudes Juan de la Cierva

Dades de la convocatòria 

 
Entitat convocant: 
Agència Estatal d'Investigació
 
Nom de l'actuació:
Convocatòria de tramitació anticipada corresponent a l'any 2023 dels ajuts Juan de la Cierva, del Pla Estatal d'Investigació Científica, Tècnica i d'Innovació 2021-2023
 
Objectiu:

Fomentar la contractació laboral de joves investigadors/es en possessió del grau de doctor/a, per un període de 2 anys, amb l’objecte de que completen la seua formació investigadora post-doctoral en centres d’I+D espanyols distints a aquells en els quals van realitzar la seua formació pre-doctoral.

Documentació:

Web:

El lloc web de l'Agència Estatal d'Investigació on es publica la convocatòria i es troben els formularis que cal emplenar i es tramiten les sol·licituds encara no està disponible. Es podrà consultar ací:

https://www.aei.gob.es/convocatorias/buscador-convocatorias?status=1

Terminis:
 
El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà el 17 de gener i finalitzarà el 31 de gener de 2024 a les 14 hores (hora peninsular).
 
Característiques de les ajudes :
  • Es convoquen un total de 500 ajudes per a la contractació de joves doctors pels Centres d'I+D per un període de 2 anys.
  • L'ajuda anual per a cadascun dels contractes serà de 32.300 euros.
  • La retribució mínima bruta anual serà de 28.000 euros.
  • La Universitat co-finanarà els contractes del Programa 'Juan de la Cierva' que s'adjudiquen a l'UJI.
  • Es concedirà un ajut addicional de 7.400 euros per cobrir les despeses de la persona contractada directamente relacionades amb l'execució de les seues activitats de recerca, una vegada incorporada al seu lloc de treball al Centre d'R+D. La despesa d'aquest finanament addicional es podrà fer durant tot el període d'execució de l'ajut per a la contractació.

Requisits de les persones candidates:

  • Sol·licitar la incorporació en un centre d’I+D diferent d’aquell en el qual es va realitzar la formació pre-doctoral.
  • Estar en possessió del grau de doctor/a en el període comprés entre l’1 de gener de 2022 i el 31 de desembre de 2023.
  • No haver presentat sol·licitud de participació a les ajudes Ramón i Cajal en la convocatòria 2023.
  • No haver gaudit d’una ajuda de les convocatòries anteriors del programa Juan de la Cierva, Formació Post-doctoral, Juan de la Cierva-Formació o Juan de la Cierva-Incorporació (s’haja incorporat o no al centre d’I+D).

Si les persones candidates estan en possessió de més d’un títol de doctor/a, els requisits expressats es referiran al primer dels títols.

Règim de compatibilitats i incompatibilitats

  • El personal investigador contractat en el marc d’aquestes ajudes podrà, a petició pròpia i amb l’aprovació de la institució, prestar col·laboracions complementàries en tasques docents, en la pròpia institució o en altres, fins a un màxim de 100 hores anuals.
  • Una mateixa persona candidata només podrà ser inclosa en la sol·licitud d’un Centre d’I+D.
  • L'investigador/a tutor/a sols pot figurar com a tal en una única sol·licitud.

Forma de presentació de les sol·licituds

Per part de l’equip d’investigació juntament amb la persona candidata:

1. Els equips d’investigació interessats en presentar un/a candidat/a per a ser inclòs/a en la sol·licitud de la Universitat hauran de comunicar-ho el més prompte possible per correu electrònic a hcerda@uji.es indicant:

  • Dades personals (nom i cognoms),
  • Àrea temàtica (de les indicades a l’Annex II de la convocatòria) en la qual desenvoluparà la seua activitat la persona candidata proposada
  • Data d’obtenció del grau de doctor/a
  • Investigador/a tutor/a que acollirà al candidat. 
  • Departament/Institut on s'integrarà la persona candidata (tindrà caràcter definitiu per a fer la contractació)

2. Formulari de la personal investigadora candidata (serà emplenat telemàticament per cadascun i haurà de presentar-se signat a l’OCIT com a molt tard el 31 de gener de 2024. Idealment es presentarà amb signatura electrònica a l'adreça hcerda@uji.es). Al formulari s'emplenarà, amb caràcter obligatori, per a la persona participant i per a l'investigador/a tutor, el codi d'identificació ORCID (Open Researcher and Contributor ID). Amb el Formulari s’adjuntarà en format electrònic, utilitzant els mitjans telemàtics, el següent:

  • CVA de la persona participant, utilitzant el model normalitzat disponible en el web de l’Agència o el que es genera com a currículum abreujat des de l’aplicació “Currículum vitae” del web de la FECYT. Es generarà preferiblement en anglès i amb una extensió màxima de 4 pàgines.
  • CVA del investigador o investigadora tutor/a, el qual s’haurà de presentar de la mateixa manera que el CVA de la persona participant.
  • Historial cientifico-tècnic dels últims 5 anys de l’equip d’investigació on s’integre el candidat/a. Es farà una relació de membres i esment al fet de ser un grup inscrit en el Registre de Grups d’Investigació de l’UJI. Haurà d’incloure contribucions científico-tècniques i aportacions a la societat, relació de projectes nacionals d'I+D+i, la capacitat formativa pre y post-doctoral de l’equip d’investigació, així com aquelles activitats o programes formatius que es desenvolupen en el seu si. Es recomana l’utilització del model disponible per a aquesta actuació en la pàgina web de l’Agència Estatal d’Investigació, emplenant-se preferentment en anglès. (Consulteu l'article 13 per a la relació completa)
  • Còpia del títol de doctor/a o certificació acadèmica, on figure indicació expressa de la data d’obtenció del grau de doctor, només en el cas de que la personal participant haja obtingut el títol de doctor en una universitat estrangera.

L’emplenament i presentació telemàtica de la sol·licitud cal realitzar-la obligatòriament a través dels mitjans electrònics habilitats en la seu electrònica de l'AEI. La persona investigadora validarà i enviarà telemàticament. Seguidament signarà bé mitjançant un sistema de firma electrònica avançada o bé de manera manuscrita els documents que genera automàticament l’aplicació  i els lliurarà físicament en l’OCIT o en format pdf en l’adreça hcerda@uji.es.

Una vegada presentat a l’OCIT el formulari firmat per cada persona participant, l’OCIT s’encarregarà de la presentació final de la sol·licitud completa amb tota la relació de investigadors/es candidats/es.

Persona de contacte:
 
Hugo Cerdà
hcerda@uji.es
Ext. 7487