Convocatòria 2023 Certificat R3

Dades de la convocatòria 

 
Entitat convocant: 
Agència Estatal d'Investigació
 
Nom de l'actuació:
Resolució de 15 de febrer de 2023, de la Presidència de l'Agència Estatal d'Investigació, per la qual s'aprova la convocatòria, corresponent a l'any 2023, per a l'obtenció del certificat R3 com a investigador/a establert/a, d'acord amb el que preveu la Llei 14/2011, de 1 de juny, de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació.
 
Objectiu:
La finalitat d'aquesta actuació és valorar la carrera d'investigadors nacionals i estrangers en el marc d'un itinerari postdoctoral d'accés al Sistema Espanyol de Ciència Tecnologia i Innovació, de manera que permeta  reconèixer la seua qualitat i independència investigadora i, complint amb el perfil europeu d'investigador establert (R3), l'obtenció de la certificació R3 com a investigador/a establert/a.

La certificació R3 tindrà els efectes i els reconeixements establerts a l'article 22 bis de la Llei 14/2011, d'1 de juny.
 
Documentació:

Web: 

El lloc web de l'Agència Estatal d'Investigació on es publica la convocatòria i es troben els formularis que cal emplenar i es tramiten les sol·licituds encara no està disponible. Es podrà consultar ací:

https://www.aei.gob.es/convocatorias/buscador-convocatorias/certificado-r3

Terminis:
El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà el 20 de març i finalitzarà el 13 d'abril de 2023 a les 14 hores (hora peninsular).
 
Requisits de les persones candidates:
Les persones sol·licitants hauran de reunir els següents requisits en el moment de la presentació de la sol·licitud:

a) Estar en possessió del grau de doctor. La data d'obtenció del grau de doctor/a haurà de ser anterior a l'1 de gener de 2018. S'entendrà com a data d'obtenció del grau de doctor, la data de l'acte de defensa i aprovació de la tesi doctoral. Per als qui estiguen en possessió de més d'un doctorat, aquest requisit es refereix al primer dels doctorats obtinguts.

b) En relació amb la vinculació contractual prèvia, complir un dels requisits següents:
  1. Les persones que estan o hagen estat contractades sota la modalitat de contracte d'accés de personal investigador doctor, d'acord amb el que disposa l'article 22 de la Llei 14/2011, d'1 de juny, o sota l'extinta modalitat de contracte d'accés al Sistema Espanyol de Ciència, Tecnologia i Innovació, hauran d'haver gaudit almenys dos anys d'aquesta contractació.
  2. Les persones que estiguen o hagen estat contractades en el marc d'algun programa postdoctoral finançat per algun agent de finançament públic del Sistema Espanyol de Ciència, Tecnologia i Innovació en una modalitat diferent de la del contracte d'accés de personal investigador doctor, hauran d'haver gaudit, almenys, tres anys d'aquesta contractació. En aquest supòsit, es poden comptabilitzar períodes de contractació sota la modalitat de contracte d'accés de personal investigador doctor o sota l'extinta modalitat de contracte d'accés al sistema espanyol de ciència, tecnologia i innovació quan no arriben als dos anys.
  3. Les persones que no compleixen cap dels supòsits anteriors, hauran d'haver gaudit almenys cinc anys de contractació postdoctoral. En aquest supòsit s'hi inclouen els períodes de contractació postdoctoral a l'estranger.
Les situacions d'incapacitat temporal, els períodes de temps dedicats al gaudi de permisos per gestació, embaràs, risc durant la gestació, embaràs i la lactància, naixement, maternitat, paternitat, adopció per guarda amb finalitats d'adopció o acolliment familiar, o lactància acumulada a jornades completes, o per situacions anàlogues relacionades amb les anteriors així com pel gaudi de permisos per raons de conciliació o cura de menors, familiars o persones dependents, i pel temps dedicat al gaudiment d'excedències per cura de fill/a, de familiar o per violència de gènere seran considerats com a períodes de vinculació amb l'entitat contractant, encara que hagen pogut donar lloc a la suspensió temporal del contracte.

c) Haver realitzat estades, incloent períodes on s'hage estat contractat/da, predoctorals i/o postdoctorals, en centres d'R+D nacionals i/o internacionals diferents d'aquell en què han realitzat la seua formació predoctoral, durant un període acumulat, amb caràcter continu o discontinu, igual o superior a dos anys. Cada estada haurà de tenir una durada mínima d'un mes, de manera ininterrompuda.
Als efectes d'aquest apartat, es considera centre on s'ha realitzat la formació predoctoral a aquell on s'ha desenvolupat, de manera principal, el conjunt d'activitats de recerca conduents a l'adquisició de les competències i habilitats necessàries per a l'obtenció del títol de Doctor, incloses al programa de doctorat.

Aquest requisit es considera complert per a aquelles persones que hagen cursat íntegrament i obtingut el títol de doctor en una universitat estrangera i per a aquelles persones que tinguen reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

d) No pertànyer a algun dels cossos de funcionaris docents universitaris de les Universitats públiques, ni ser personal investigador funcionari de carrera al servei dels Organismes Públics d'Investigació de l'Administració general del Estat, ni estar contractat en una Universitat pública espanyola com a professor contractat doctor (o sota figures equivalents d'agències autonòmiques). Aquest requisit haurà de complir-se durant tota la tramitació, des del moment de presentació de la sol·licitud fins a la resolució.

e) No estar en possessió del certificat I3, a la vista del que disposa la disposició addicional primera. Aquest requisit s'haurà de complir durant tota la tramitació, des del moment de presentació de la sol·licitud fins a la resolució.
 
Compatibilitat amb el certificat I3:
Com indica la Disposició addicional primera de la resolució de convocatòria el certificat I3, obtingut després d'haver superat l'avaluació establerta al Programa d'Incentivació de la Incorporació i Intensificació de l'Activitat Investigadora (Programa I3) o una avaluació equivalent, té els mateixos efectes i reconeixements del certificat R3.
 
Forma de presentació de sol·licituds 
L'emplenament i l'enviament telemàtic de la sol·licitud s'ha de fer obligatòriament a través dels mitjans electrònics habilitats per fer-ho a la seu electrònica del Ministeri de Ciència i Innovació

ATENCIÓ: La persona sol·licitant haurà d'estar inscrita al Registre Unificat de Sol·licitants.
 
Informació complementària:
 
Suport:
Per a qualsevol dubte sobre la convocatòria podeu adreçar-vos a Hugo Cerdà.
Extensió: 7487
E-mail: hcerda@uji.es