Convocatòria 2022 d'Ajudes a Xarxes d'Investigació. Agència Estatal d'Investigació

Dades de la Convocatòria

Entitat convocant:
Agència Estatal d'Investigació


Nom de l’actuació:
Resolució de la Presidència de l'Agència Estatal d'Investigació, per la qual s'aprova la convocatòria de tramitació anticipada per a l'any 2022 del procediment de concessió d'ajuts a xarxes de recerca, en el marc del Programa Estatal per a Impulsar la Recerca Cientificotècnica i Transferència, del Pla Estatal de Recerca Científica, Tècnica i d'Innovació 2021-2023.

Objectiu:     
L'objecte de la convocatòria és incentivar la creació de xarxes de recerca per promoure la complementarietat de capacitats i optimitzar els recursos de recerca existents i generar sinergies entre grups d'investigació de diferents institucions. Les activitats cientificotècniques a les quals van dirigides aquestes xarxes han de demostrar el seu valor afegit en base a l'assoliment d'objectius comuns i compartits i la realització d'activitats que no es podrien finançar a través d'altres instruments.

Documentació:

Web: 
El web de la convocatòria encara no està disponible. Ho estarà quan s'obri el termini per a sol·licitar els ajuts. El web s'activarà dins del web genèric de l'AEI: https://www.aei.gob.es/

Terminis:
El termini per a presentar la sol·licitud comença el 22 de setembre i finalitza el 7 d'octubre de 2022, sent aquesta l'última la data límit per a presentar les sol·licituds a l'OCIT per a la seua tramitació posterior amb garanties.

L'OCIT es responsabilitzarà de recollir la firma del vicerector i trametre totes aquelles sol·licituds presentades en l'OCIT en el termini establert.

Característiques de les actuacions:

Es distingeixen tres tipus de xarxes, amb les característiques que s'esmenten a continuació:

a) Xarxes temàtiques: constituïdes per investigadors/es enquadrats/des en la mateixa o similar àrea temàtica de coneixement, el coordinador/a de la qual haurà d'haver dirigit algun projecte d'R+D finançat a les convocatòries del Pla Estatal d'R+D+I 2017-2020, que es detallen a l'article 7.2 de la convocatòria.

b) Xarxes ITC: constituïdes per representants d'infraestructures incloses al mapa d'ICTS vigent, aprovat pel Consell de Política Científica, Tecnològica i d'Innovació, i, si escau, per una persona experta independent de les mateixes.

c) Xarxes Estratègiques: constituïdes per representants d'entitats participants en les iniciatives estratègiques següents: Aliances d'R+D+I i Consorcis Europeus d'Infraestructures (ERIC).

S'entén que els grups de l'UJI participaran en la modalitat de XARXES TEMÀTIQUES.

El termini d'execució de les actuacions serà de 2 anys, contats a partir de la data que s'especifique en la resolució de concessió. La data d'inici no podrà ser anterior a l'1 de gener de 2023.

Les ajudes podran finançar total o parcialment el pressupost sol·licitat en les propostes presentades. En qualsevol cas, no es concediran ajudes per imports superiors a 150.000 euros.

Requisits dels participants en Xarxes Temàtiques

L'equip estarà format per un mínim de 6 i un màxim de 15 representants de grups participants en la xarxa, inclòs el grup representat per el/la coordinador/a de la xarxa.

Els grups participants a les xarxes tindran un/a únic/a representant a la xarxa, que serà el/la coordinador/a de la xarxa o una persona de l'equip de la xarxa. La resta de persones pertanyents als grups de recerca o entitats participants que figuren a la memòria tècnica podran imputar despeses derivades de les tasques que exerceixen, encara que no pertanyen a l'equip de la xarxa, sempre que la seua participació es justifique degudament en els informes científic -tècnics de seguiment i final.

Els requisits de la persona coordinadora són:

  • Estar en possessió del grau de doctor/a
  • Complir el requisit de vinculació segons l'article 6 de la convocatòria
  • Haver estat investigador/a principal d'algun projecte d'investigació aprovat, bé finalitzat o en vigor, d'alguna de les següents convocatòries del Pla Estatal:
    • Proyectos de I+D de Generación 2018
    • Proyectos de I+D+i «Retos investigación» 2018
    • Proyectos de I+D+i 2019 y 2020

Els requisits de les persones que composen l'equip de la xarxa, que actuaran en representació de cadascun dels grups participants descrits en la memòria científico-tècnica, són els següents:

  • Estar en possessió del grau de doctor/a
  • Complir amb el requisit de vinculació segons l'article 6 de la convocatòria.

Els membres de l'equip de la xarxa que no pertanyen a l'entitat beneficiaria hauran d'aportar un document amb signatura original emès pel representant legal de la seua entitat d'origen on l'autoritze a participar en la xarxa, certifique la seua vinculació i es comprometa a mantenir eixa la vinculació d'eixa persona durant tot el període d'execució de l'actuació. Aquest document d'autorització s'haurà de presentar a l'OCIT juntament amb la resta de la sol·licitud de manera inexcusable. La no presentació de l'autorització impossibilitarà la tramitació d'una sol·licitud en la qual figure l'esmentat investigador extern.

Despeses subvencionables:

Consulteu l'article 9 de la convocatòria. Caldrà pressupostar 1.200 euros en concepte de cost del informe d'auditoria.

Forma de presentació de sol·licituds:

La sol·licitud l'ha d'elaborar el/la IP (coordinador de la xarxa) via electrònica.

Un cop finalitzat l'emplenament de la sol·licitud, el/la IP la validarà i enviarà telemàticament. Seguidament, descarregarà el document pdf que genera l'aplicació, el firmarà així com les de la resta de personal de l'equip d'investigació i el lliurarà a l'OCIT acompanyat de la memòria científico-tècnica i de les autoritzacions per al personal investigador extern en els terminis indicats més amunt. Els CVs no s'hauran d'aportar.

IMPORTANT: Només s'admetran firmes manuscrites o electròniques originals. No s'admetran firmes per delegació o escanejades. Idealment s'espera que totes les signatures siguen electròniques. En cas que hi haja tant electròniques com manuscrites, a més del document en paper amb les signatures electròniques, caldrà enviar a hcerda@uji.es el pdf de la sol·licitud que reculla les firmes d'aquelles persones que hagen signat amb firma electrònica.

L'OCIT s'encarregarà del tràmit de signatura institucional i presentació definitiva en els terminis finals fixats per l'AEI.

Forma de presentació de sol·licituds:

Nom de l'entitat: Universitat Jaume I de Castelló        Acrònim: UJI
CIF de l'entitat: Q-6250003-H
Nom del representant legal de l'entitat: Jesús Lancis Sáez
Càrrec: Vicerector d'Investigació
Domicili de l'entitat: Avinguda Vicent Sos Baynat, s/n C.P. 12006.
Localitat: Castelló de la Plana
Telèfon de l'entitat: 964387480 E-mail: ocit@uji.es

Persona encarregada de la gestió: Hugo Cerdà Domingo

Suport

Per a dubtes i consultes podeu contactar amb:

Hugo Cerdà
hcerda@uji.es
Ext. 7487