Beques per a estades temporals en altres centres d'investigació. Pla de Promoció de la Investigació UJI 2022

Termini: 16/03/2022

Dades de la convocatòria

Entitat convocant: Universitat Jaume I

Nom de l’actuació: RESOLUCIÓ del Rectorat de la Universitat Jaume I, per la qual es fan públiques les bases de la convocatòria de beques per a realitzar estades temporals en altres centres d'investigació, per al personal docent i investigador de la Universitat, Acció 2 del Programa de mobilitat del personal investigador del Pla de Promoció de la Investigació de l’UJI per a l’any 2022, aprovades per acord del Consell de Govern, en la reunió núm. 1/2022 de 27 de gener.

Objectiu: Completar, ampliar i actualitzar la formació de personal investigador en formació o perfeccionament de la Universitat Jaume I que no dispose d’un programa específic d’ajudes per a estades en centres d’investigació, així com facilitar la realització de doctorats internacionals, per als quals s’exigeix un mínim de 3 mesos d’estada en un centre d’investigació estranger. L’ajuda s'haurà de destinar a l’execució d’un pla de treball relacionat amb el projecte o línia d’investigació del beneficiari en un centre d’investigació de reconegut prestigi.

Documentació:

Terminis: El termini per a la presentació de sol·licituds s’iniciarà el dia 16 de febrer de 2022 i finalitzarà el dia 16 de març de 2022.

Requisits de les persones sol·licitants:  Les persones sol·licitants han de ser personal docent i investigador de l'UJI, a temps complet, pertanyents exclusivament a les següents categories: 

  • Professorat ajudant. 
  • Personal investigador predoctoral en formació amb un ajut del Pla de promoció de la investigació de l’UJI (Acció 3.1 del Pla de promoció de la investigació) que inicie l’estada en el segon o posteriors cursos de doctorat, i personal amb contracte predoctoral a càrrec de la dotació addicional de les subvencions per a la contractació d’investigadores i investigadors doctors d’excel·lència per a desenvolupar un projecte d’I+D+i en la Comunitat Valenciana (CIDEGENT) que inicie l’estada en el segon o posteriors cursos de doctorat.
  • Professorat ajudant doctor. 
  • Personal investigador beneficiari d’un contracte de l’Acció 3.2 del Pla de promoció de la investigació de l’UJI. 
  • Addicionalment es permetrà, amb caràcter excepcional per a aquesta edició, la participació de personal que ha promocionat a una figura de professorat permanent o interí en 2021 des d’una de les figures indicades en els paràgrafs c) i d), i que, per tant, ha resultat perjudicada per la suspensió de la convocatòria en l’anualitat anterior.

Requisits dels centres de destinació: Podran ser centres de destinació les universitats i aquells que tinguen assignades funcions d'investigació i un reconegut prestigi acadèmic i investigador en l'àmbit científic del projecte presentat. 

La persona responsable de l’estada al centre d’investigació elegit ha d’acreditar almenys 5 publicacions (articles, congressos, llibres o capítols de llibres) indexades en Web of Science, SCOPUS o en altres bases de dades rellevants per a l’àrea de coneixement en el període 2017- 2021.

La ubicació dels centres ha d’implicar mobilitat acadèmica així com canvi efectiu de residència habitual i permanència en el centre receptor pel temps de durada de l’estada. No es finançaran estades en centres ubicats a menys de 100 Km. de distància del Campus de Riu Sec.

Condicions de gaudi de les estades: Les estades tindran una duració mínima de 2 mesos i màxima de 6 mesos

El període de gaudi de les ajudes, que es realitzarà de forma ininterrompuda, haurà d'iniciar-se entre l’1 de maig de 2022 i el 31 d’agost de 2023. No obstant això, en el cas de les persones sol·licitants que hagen iniciat o realitzat l'estada amb anterioritat, des de gener de 2022, i així ho hagen manifestat a la sol·licitud, per al cas de concessió de l'ajuda, aquesta tindrà efectes retroactius sempre que s'acredite la realització de l'estada en els termes requerits a la convocatoria.

Amb ajudes d’aquesta acció, en diferents convocatòries anuals, no es podran assignar a una mateixa persona beneficiària més de 8 mesos d’estada mentre la relació laboral amb la Universitat Jaume I corresponga a les figures indicades en els paràgrafs a) i b) de l’article 4.1, ni més de 8 mesos d’estada mentre la relació laboral amb la Universitat Jaume I corresponga a les figures indicades en els paràgrafs c), d) e) de l’article 4.1.

Les ajudes convocades comprenen: 
  • Una assignació mensual de 600 € per mes complet i 20 € per dia per a estades a Espanya, de 1.100 € per mes complet i 36,67 € per dia per a estades a Europa, i de 1.500 € per mes complet i 50 € per dia per a estades a la resta del món. L'ajuda s’abonarà per mesos complets i dies justificats. 
  • Una  borsa de viatge de 300 € per a estades a Espanya, de 600 € per a estades a Europa i de 1.000 € per a estades a la resta del món. La borsa de viatge es pagarà íntegra.
  • Una assegurança combinada d'accident i assistència sanitària al país de gaudi de la beca, amb excepció del territori nacional. 
Forma de presentació de sol·licituds: La sol·licitud s’ha de presentar, juntament amb la resta de documentació exigida, a través del Registre Virtual, emplenant el formulari "Sol·licitud de beques per a realitzar estades temporals en altres centres d'investigació, per al personal docent i investigador de la Universitat (Acció 2 del Pla de Promoció de la Investigació)" (IGLU > Formularis Peticions SPI > Nova sol·licitud > OCIT > Sol·licitud de beques per a realitzar estades temporals en altres centres d'investigació, per al personal docent i investigador de la Universitat (Acció 2 del Pla de Promoció de la Investigació).
 
Suport: Per a qualsevol dubte sobre la convocatòria podeu dirigir-vos a: