Subvencions per a 2023 del Programa per al Suport a Persones Investigadores amb Talent-Pla GenT

Dades de la Convocatòria

Entitat convocant:
Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

Nom de l’actuació:
Resolució de 14 de novembre de 2022, de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, per la qual es convoquen, per a l’exercici 2022, subvencions del Programa per al suport a persones investigadores amb talent – Pla GenT

Objectiu:     
Finançar els següents tipus d’actuacions:
  • Subvencions per a la contractació de personal investigador doctor d’excel·lència per a desenvolupar un projecte d’I+D+i en la Comunitat. (annex I)
  • Subvencions per a la contractació de personal investigador doctor amb experiència internacional (annex II)
  • Subvencions a l’excel·lència científica de júniors investigadors (annex III)
Documentació:
 
Terminis:
El termini s'iniciarà el 1 de desembre de 2022 i finalitzarà el 21 de desembre de 2022, sent aquesta última la data límit per a presentar les sol·licituds a l'OCIT per a la seua tramitació posterior amb garanties.

L'OCIT es responsabilitzarà de recollir la firma del vicerector d'Investigació i trametre totes aquelles sol·licituds presentades en l'OCIT en el termini establert.

El personal investigador que avale una sol·licitud a aquesta convocatòria declara implícitament que disposa de les instal·lacions necessàries per a executar l'acció d'investigació en cas de ser concedida la subvenció, o bé que està previst disposar de dites instal·lacions en la data prevista d'inici de l'acció d'investigació.
 
Modalitats:
Aquesta convocatòria inclou les següents modalitats:
  • Subvencions per a la contractació de personal investigador doctor d’excel·lència per a desenvolupar un projecte d’I+D+i en la Comunitat / CIDEGENT. (Annex I)
  • Subvencions per a a la contractació de personal investigador doctor amb experiència internacional / CDEIGENT (annex II)
  • Subvencions a l’excel·lència científica de júniors investigadors / SEJIGENT (annex III)
Modalitat CIDEGENT (annex I)
Es convoca un màxim de 20 subvencions.

La durada de les subvencions serà de quatre anys (48 mesos), prorrogables fins a dos anys més. La subvenció anual per a cada un dels contractes a temps complet serà de 70.000 euros, destinats a finançar el salari i la quota empresarial de la Seguretat Social. La retribució mínima anual a rebre per la persona investigadora serà de 53.000 euros bruts anuals.

La subvenció es complementarà amb una dotació addicional a la disposició de la persona investigadora per a l’execució del projecte. Aquesta dotació anual serà com a màxim de 100.000 euros i es determinarà en la resolució de concessió en funció del pressupost del projecte i del resultat del procés d’avaluació.

Requisits de les persones sol·licitants: Podran sol·licitar aquestes subvencions les persones investigadores que en el moment de presentació de sol·licituds no mantinguen vinculació amb cap universitat pública o centre d’investigació valencià i que reunisquen, almenys, un dels requisits següents:
  • Ser beneficiari d’una ERC starting o consolidator i estar desenvolupant aquesta ajuda i projecte en una universitat o centre d’investigació fora de la Comunitat Valenciana.
  • Haver superat la fase 1 del procés d’avaluació de les subvencions ERC (starting/consolidator) o haver sigut beneficiari d’una ajuda Ramón y Cajal o MSCA-IF.
  • Disposar, durant el termini de presentació de sol·licituds, d’una experiència des de l’obtenció del títol de doctor/a d’almenys 6 anys, i haver realitzat una o diverses estades en centres d’investigació de prestigi internacional fora de la Comunitat Valenciana que acumulen, com a mínim, un període total de tres anys. Si el títol de doctor ha sigut emés per alguna universitat de la Comunitat Valenciana la persona candidata necessitarà haver estat separada contractualment de la institució almenys durant dos anys des de la consecució del títol de doctor.
  • Haver sigut beneficiari de les subvencions per a la contractació de personal investigador doctora amb experiència internacional o d'un altre programa d'excel·lència amb una duració mínima de 3 anys.
El personal investigador contractat no podrà formar part d’altres grups d’investigació amb finançament vigent a càrrec d’aquesta conselleria per al foment de grups d’investigació emergents, consolidables o consolidats, o del Programa Prometeu.
 
MOLT IMPORTANT: La participació en la modalitat CIDEGENT Doctors d'Excel·lència (annex I) està restringida per les condicions establertes en la Instrucció del Vicerector d’Investigació per la qual s’estableixen els criteris a aplicar en la Universitat Jaume I per a la incorporació de personal investigador a través de la convocatòria 2022 del programa “Ramón y Cajal” i de la convocatòria 2023 del Programa per al suport a persones investigadores amb talent -Pla GenT- modalitat 1 (“Doctorats d’excel·lència - CIDEGENT”). El contingut de la Instrucció ja està disponible; però el llistat d'àrees de coneixement amb necessitats docents estructurals previsibles per al curs 2027-2028 ho estarà en els propers dies.
 
Modalitat CDEIGENT(annex II)
Es convoca un màxim de 9 subvencions.

La durada de les subvencions serà de quatre anys (48 mesos), prorrogables fins a dos anys més. La subvenció anual per a cada un dels contractes a temps complet serà de 55.000 euros, destinats a finançar el salari i la quota empresarial de la Seguretat Social. La retribució mínima anual a rebre s’haurà d’indicar en cada contracte i serà de 42.000 euros bruts anuals.

La subvenció es complementarà amb una dotació addicional a la disposició de l’investigador/a per a finançar diferents conceptes de despesa del grup d’investigació de referència en el qual s’integre. Aquesta dotació tindrà un límit màxim anual de 30.000 euros i es determinarà en la resolució de concessió en funció del pressupost del projecte i del resultat del procés d’avaluació.

Requisits de les persones sol·licitants i del grup de referència: Podran ser sol·licitants totes aquelles persones que en el moment de presentació de sol·licituds no mantinguen vinculació amb cap universitat pública o centre d’investigació valencià i que reunisquen els requisits següents:
  • Disposar, durant el termini de presentació de sol·licituds, d’una experiència des de l’obtenció del títol de doctor/a no superior a 6 anys. Si el títol de doctor ha sigut emés per alguna universitat de la Comunitat Valenciana la persona candidata necessitarà haver estat separada contractualment de la institució almenys durant dos anys des de la consecució del títol de doctor.
  • Haver realitzat una o diverses estades en centres d’investigació de prestigi internacional fora de la Comunitat Valenciana que acumulen, com a mínim, un període total de dos anys.
  • Tindre l’aval de l’investigador responsable del grup d’investigació de referència en el qual s'integrarà. No es podrà avalar més d’un sol·licitant en una mateixa convocatòria i ni cap membre dels grups d’investigació de referència podrà pertànyer a un altre grup d’aquesta convocatòria.

El personal investigador contractat no podrà formar part d’altres grups d’investigació amb finançament vigent a càrrec d’aquesta conselleria per al foment de grups d’investigació emergents, consolidables o consolidats, o del Programa Prometeu.

Modalitat SEJIGENT (annex III)
Es convocat un màxim de 9 subvencions.

La durada de les subvencions serà de quatre anys (48 mesos). La subvenció tindrà un import de 80.000 euros anuals i la seua quantia es determinarà per a cada projecte en funció del pressupost sol·licitat i del resultat del procés d’avaluació.

Podrà sol·licitar aquestes subvencions el personal investigador doctor que dispose, durant el termini de presentació de sol·licituds, d’una experiència des de l’obtenció del títol de doctor o doctora entre 5 i 12 anys, i dispose de vinculació contractual o laboral amb un centre d’investigació de la Comunitat Valenciana o una Universitat pública valenciana.

Les persones candidates que es troben en el supòsit contemplat en l’article Segon, apartat 2 de l’annex III, hauran de contactar els més prompte possible amb hcerda@uji.es

Comproveu les incompatibilitats associades a aquest annex esmentades en el seu article Segon, apartats 3 i 4.

Forma de presentació de sol·licituds:
Les sol·licituds i la documentació necessària per a cada modalitat de subvenció es presentaran telemàticament a través de la seu electrònica de la Generalitat Valenciana accedint al tràmit corresponent.
 
Si la persona sol·licitant no tramita la sol·licitud amb certificat digital, haurà d’imprimir el document resultant i signar-lo de manera manuscrita. Enviarà una còpia escanejada a hcerda@uji.es i enviarà a Conselleria el document manuscrit per alguna de les vies contemplades en l'article 5.
 
L’OCIT s’encarregarà del tràmit de signatura institucional i presentació definitiva en els terminis finals fixats per la Conselleria.
 
Suport

Per a qualsevol dubte sobre la convocatòria podeu adreçar-vos a Hugo Cerdà.
E-mail: hcerda@uji.es