Convocatòria 2022 de Subvencions a Projectes d'Investigació de Medicina Personalitzada de Precisió

Dades de la Convocatòria

Entitat convocant: Institut de Salut Carlos III

Nom de l’actuació: Resolució d'11 de juliol de 2022, de la Direcció de l'Institut de Salut Carlos III O.A., M.P., per la qual s'aprova la convocatòria per a l'any 2022 de concessió de subvencions a Projectes d'Investigació de Medicina Personalitzada de Precisió de l'Acció Estratègica a Salut 2021-2023, sota el PERTE per a la Salut d'Avantguarda i amb càrrec als fons europeus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Objectiu: Finançar projectes d'I+D+i que facen possible el desenvolupament i implementació al SNS d'actuacions clínico-assistencials que, sota el concepte global de Medicina Personalitzada de Precisió i en coordinació amb la infraestructura IMPaCT, en qualsevol dels seus tres pilars, permeten incrementar la precisió en persones i serveis de salut dels diferents procediments de prevenció, diagnòstic, tractament i rehabilitació disponibles.

Documentació:

Web: Des d’ací es pot accedir al lloc web del Institut de Salut Carlos III on es publica la convocatòria, es troben els formularis que cal emplenar i es tramiten les sol·licituds.

Terminis: El termini per a presentar la sol·licitud comença el 19 de juliol i finalitza el 28 de juliol de 2022 (termini intern)  IMPORTANT: Per qüestions organitzatives, les persones interessades en presentar un projecte hauran d'escriure un correu electrònica a hcerda@uji.es comunicant aquesta intenció el més aviat possible.

Característiques dels projectes:

Seran susceptibles de finançament els projectes de qualitat contrastada dirigits a la validació en la pràctica clínica diària de tecnologies, biomarcadors i procediments de Medicina Personalitzada de Precisió, així com aquells orientats al disseny d'eixe tipus de mecanismes i la seua validació posterior en l'àmbit assistencial. A aquests efectes, es consideren el conjunt de desenvolupaments d'I+D+i que, sota condicions d'ús concretes, són capaços de guiar la presa de decisions clíniques en relació amb la prevenció, el diagnòstic, el tractament o la rehabilitació de les persones, obtenint amb això un resultat en salut significativament diferent al qual es podria obtindre sense el seu ús.

A l'efecte d'aquesta convocatòria, s'entén que aquests elements procedeixen de l'anàlisi de dades genòmiques, proteòmiques o altres tecnologies d'identificació molecular en éssers humans, combinats amb informació clínica, conductual o mediambiental amb perspectiva individual o poblacional, i incorporant-ne la utilització de tecnologies avançades de processament i anàlisi de dades.

El resultat d'aquesta actuació ha de ser la validació efectiva dins del SNS d'aquelles ferramentes i circuits de Medicina Personalitzada de Precisió que permeten millorar la precisió i personalització de la prevenció, el diagnòstic, el tractament i la rehabilitació de les malalties, a través de la investigació traslacional i l'aplicació concreta del coneixement científico-tècnic.

Els projectes s'han d'adreçar a una de les àrees temàtiques exposades en l'article 4.1 de la convocatòria (cada insitució només podrà presentar una sol·licitud per a cada àrea temàtica) i una línia prioritària de les descrites en l'article 4.2.

Els projectes tindran una durada de 3 anys i s'hauran de presentar com a projectes multicèntrics segons una d'aquestes dues modalitats:

  • Modalitat de projecte multicèntric amb un únic centre beneficiari
  • Modalitat de projecte multicèntric amb diversos centres beneficiaris

IMPORTANT: Les propostes que es presenten han de projectar-se en un àmbit geogràfic rellevant. Això significa que el nombre de grups participants han d'estar distribuïts en un mínim de 6 Comunitats Autònomes. A més, el projecte ha de fer referència a la coordinació amb un o més pilars de la infraestructura IMPaCT, i en quin moment del seu desenvolupament va a realitzar-se eixa coordinació.

Despeses subvencionables:

  • PERSONAL: Personal tènic o personal investigador de suport. Els costos màxims de contractació imputables a la subvenció s'ajustaran als imports continguts a les instruccions dictades a aquest efecte, que es publicaran a la pàgina web de l'ISCIII. En qualsevol cas, la subvenció atorgada per finançar un contracte a càrrec del projecte no estableix el salari de la persona sinó l'import màxim del mateix que serà imputable a la subvenció esmentada.
  • INVENTARIABLE: Indispensable per a la realització del projecte.
  • FUNGIBLE: No es finançarà el material d'oficina ni els consumibles informàtics
  • UTILITZACIÓ DE SERVEIS GENERALS DE SUPORT A LA INVESTIGACIÓ.
  • SUBCONTRACTACIÓ: Col·laboracions externes, assistència tècnica, despeses externes de consultoria i serveis relacionats.
  • DESPESES DE PUBLICACIÓ I DIFUSIÓ: S'inclouen desepese de revisió de manuscrits, despeses de publicació en revistes científiques, incloent els relacionat amb la publicació en revistes d'accés obert, i les despeses derivades de la incorporació a repositoris de lliure accès.
  • VIATGES.
  • COSTOS INDIRECTES: Calculats com el 21% dels costos directes del projecte.

Forma de presentació de sol·licituds:

La sol·licitud ha d’elaborar-se via electrònica.

Un cop finalitzat l'emplenament de la sol·licitud, el/la IP ho comunicarà a hcerda@uji.es remetent un esborrany de la sol·licitud on es consigne la firma electrònica de tots els membres participants.

L’OCIT s’encarregarà del tràmit de signatura institucional i presentació definitiva en els terminis finals fixats per l’ISCIII.

Dades de l'entitat:

Nom de l'entitat: Universitat Jaume I de Castelló        Acrònim: UJI

CIF de l'entitat: Q-6250003-H

Nom del representant legal de l'entitat: Jesús Lancis Sáez

Càrrec: Vicerector d'Investigació

Domicili de l'entitat: Avinguda Vicent Sos Baynat, s/n C.P. 12006.

Localitat: Castelló de la Plana

Telèfon de l'entitat: 964387480 E-mail: ocit@uji.es

Suport

Per a qualsevol dubte sobre la convocatòria podeu adreçar-vos a Hugo Cerdà.

Extensió: 7487

E-mail: hcerda@uji.es