Convocatòria 2022 de concessió de subvencions de l'Acció Estratègica en Salut

Termini: segons modalitat (21/03/2022 o 28/03/2022)

Dades de la convocatòria

Entitat convocant: Institut de Salut Carlos III

Nom de l’actuació: Convocatòria corresponent a l'any 2022 de concessió de subvencions de l'Acció Estratègica en Salut 2021-2023, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

Objectiu: Les actuacions regulades en aquesta resolució tenen com a finalitat respondre a les prioritats en salut de la ciutadania, tant en els aspectes preventius, diagnòstics, curatius, rehabilitadors i pal·liatius de les malalties com en la generació d'evidència científica, com una de les bases de la qualitat assistencial i preventiva del SNS i de les empreses relacionades amb el sector, jugant un paper clau en la vertebració del sistema públic d'I+D+I en Biomedicina i Ciències de la Salut.

Documentació:

Web: Des d’ací es pot accedir al lloc web del Institut de Salut Carlos III on es publica la convocatòria, es troben els formularis que cal emplenar i es tramiten les sol·licituds.
 
Terminis: La convocatòria estableix diferents terminis per a les diferents modalitats d’ajudes. Assenyalem ací els terminis a considerar per a les ajudes a projectes d'investigació en salut en les dues modalitats que gestiona l’OCIT:
  • Modalitat Projectes d’I+D+i en Salut: el termini s’iniciarà el 2 de març de 2022 i finalitzarà el 21 de març de 2022.
  • Modalitat Projectes de Desenvolupament Tecnològic en Salut: el termini s’iniciarà el 9 de març de 2022 i finalitzarà el 28 de març de 2022.

L'OCIT es responsabilitzarà de recollir la firma del vicerector i trametre totes aquelles sol·licituds presentades en l'OCIT en el termini establert.

Modalitats: Aquesta convocatòria inclou les següents modalitats de Projectes d'I+D+i:
  • Projectes d'I+D+i en Salut
  • Projectes de Desenvolupament Tecnològic en Salut

Característiques comunes: Les característiques bàsiques comunes d’ambdues modalitats són:

-Els projectes podran ser de tres tipus:

  • Projectes individuals: presentats per una única entitat sol·licitant i amb una o dos persones investigadores responsables, però totes dues pertanyents a la mateixa entitat sol·licitant.
  • Projectes coordinats: constituïts per 2 o més subprojectes de diferents entitats que hauran de justificar adequadament en la memòria la necessitat de la coordinació per a abordar els objectius proposats. Cada subprojecte tindrà una persona investigadora principal responsable, a tots els efectes, i una d’aquestes actuarà com a coordinadora.
  • Projectes multicèntrics: desenvolupats d’acord a un protocol únic en més d’un centre (només en els Projectes d’I+D+i en Salut).
-Requisits dels participants en els equips d’investigació:
  • La persona investigadora principal pertanyerà a la plantilla de l’entitat sol·licitant i tindrà formalitzada amb aquesta la seua vinculació funcionarial, estatutària o laboral, com a mínim en el període comprés entre el moment de la sol·licitud i el de resolució de concessió, i tindran dedicació única al projecte. No haurà d’estar realitzant un programa de Formació Sanitària Especialitzada ni un contracte de formació de perfeccionament postdoctoral.
  • La resta de membres de l’equip d’investigació també tindrà formalitzada la seua vinculació funcionarial, estatutària, laboral o de formació remunerada amb qualsevol de les entitats que puguen ser sol·licitants d’aquesta actuació, com a mínim en el període comprés entre el moment de la sol·licitud i el de resolució de concessió.
-Règim d’incompatibilitats:

La presentació d’una sol·licitud com a persona investigadora principal en aquesta actuació és incompatible amb la presentació d’una altra sol·licitud com a IP en alguna de les actuacions assenyalades en el quadre 1 de l’article 84 o amb la participació com a IP en alguna de les actuacions assenyalades en els quadres 2 i 3.

La presentació d’una sol·licitud com a IP també serà incompatible amb la participació com a membre de l’equip d’investigació en un altre projecte d’aquesta convocatòria o en un altre projecte d’alguna de les convocatòries assenyalades en el quadre 3 de l’article 84 si la data de finalització es posterior al 31 de desembre de 2022.

La resta de membres de l’equip d’investigació pot participar en fins a tres projectes dels esmentats més amunt (no com a IPs).

L’incompliment dels requisits esmentats per part del IP determinarà l’exclusió de tot l’equip d’investigació, la desestimació de la sol·licitud i la no valoració del projecte. L’incompliment per part d’un col·laborador determinarà la seua exclusió de tots els projectes en què figure.

MOLT IMPORTANT: Teniu en compte que la presentació d’una sol·licitud com a IP impossibilitarà que la persona investigadora presente posteriorment una sol·licitud a la propera convocatòria 2022 de Projectes d’I+D+i del Pla Estatal (Generación de Conocimiento Orientats i no Orientats) És a dir, sol·licitar en aquesta convocatòria és incompatible amb la mera sol·licitud en la propera convocatòria de projectes d’I+D+i de l’AEI, encara que el projecte presentat a l’Acció Estratègic en Salut no es concedisca.

Consulteu l'article 84 de la convocatòria per a més detalls sobre les incompatibilitats.
 
Modalidad "Projectes d'I+D+i en Salut": Els projectes d’aquesta modalitat hauran de tindre com a objectius principals:
  1. La transferència i aplicació del coneixement cientifico-tècnic a la millora en la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties i en les activitats de promoció de la salut pública i els serveis de salut.
  2. Fomentar les sinèrgies, impulsar el talent i l’ocupabilitat i enfortir les estructures de governança que agregen les capacitats cientifico-tècniques dels centres assistencials del SNS.
  3. Promoure el finançament del primer projecte d’investigació, de qualitat contrastada, de personal investigador emergent. A aquests efectes es consideraran emergents el personal investigador nascut en 1977 o en data posterior.
El termini ordinari d’execució serà de 3 anys a partir de la data que especifique la resolució de concessió.

S’estableix la possibilitat de que es designe un co-IP, el qual haurà de pertànyer a l’entitat sol·licitant a la qual pertanya el IP.
 
Modalitat "Projectes de Desenvolupament Tecnològic en Salut": L'objecte d'aquesta actuació és finançar projectes de caràcter aplicat per a incrementar el grau de maduresa del seu desenvolupament tecnològic en alguna de les següents modalitats:
  • Projectes de Prova de Concepte (PdC)
  • Projectes de Validació tecnològica de prototips (VTP)
El termini ordinari d'execució de la modalitat Projectes de Prova de Concepte serà de dos anys i el de la modalitat de projectes de Validació tecnològica de prototips de tres anys, contats a partir de la data que s'especifique en la resolució de concessió.
 
MOLT IMPORTANT: Donat que la convocatòria limita a una única les sol·licituds que pot presentar la Universitat a aquesta modalitat i que s’haurà d’habilitar un procediment de selecció, les persones interessades a presentar una sol·licitud en aquesta modalitat ho hauran de comunicar a l’OCIT abans del 17 de febrer de 2022 escrivint un correu electrònic a hcerda@uji.es aportant:
  • IP i membres de l'equip
  • Modalitat de projecte (PdC o VTP)
  • Resum del projecte (especificant tecnologia/coneixement d'origen i el seu nivell de desenvolupament actual, accions a emprendre i objectius)
  • Proposta inicial de pressupost
Prioritats temàtiques: Podeu consultar el detall de les línies d'investigació prioritàries de la convocatòria AES 2022 en l'article 4 de la convocatòria.
 
Forma de presentació de sol·licituds: La sol·licitud ha d’elaborar-se via electrònica.

Un cop finalitzat l'emplenament de la sol·licitud, el/la IP la validarà i enviarà telemàticament. Seguidament, imprimirà el document que genera l'aplicació, el firmarà amb la seua firma original així com les de la resta del personal de l'equip d'investigació i el lliurarà a l’OCIT acompanyat de la memòria científico-tècnica (sense els CV) i de les autoritzacions per als investigadors externs en els terminis indicats més amunt. Els CVs no s’hauràn d’aportar.
 
IMPORTANT: Només s’admetran firmes manuscrites o electròniques originals. No s’admetran firmes per delegació o escanejades.

L’OCIT s’encarregarà del tràmit de signatura institucional i presentació definitiva en els terminis finals fixats per l’ISCIII.

RECORDEU: En el cas de la modalitat de Projectes de Desenvolupament Tecnològic en Salut, les persones interessades a presentar una sol·licitud ho hauran de comunicar a l’OCIT abans del 17 de febrer de 2022 escrivint un correu electrònic a hcerda@uji.es prèviament a preparar la seua proposta.

Suport:

Per a qualsevol dubte sobre la convocatòria podeu dirigir-vos a:

  • Hugo Cerdà (hcerda@uji.es; ext. 7487)
  • Isabel Giménez (igimenez@uji.es, ext. 7602)