Convocatòria d’ajudes predoctorals per a la formació de personal investigador dins del marc del Programa d’ajudes per a la formació de doctors i doctores en col·laboració amb empreses (Doctorat Industrial)

Dades de la Convocatòria

Entitat convocant:
Universitat Jaume I


Nom de l’actuació:
RESOLUCIÓ del Vicerectorat d’Investigació de la Universitat Jaume I per la qual s’aproven les bases de la convocatòria d’ajudes predoctorals per a la formació de personal investigador dins del marc del Programa d’ajudes per a la formació de doctors i doctores en col·laboració amb empreses (Doctorat Industrial)

Finalitat de les ajudes:
Aquestes ajudes tenen com a objecte la concessió de tres contractes predoctorals per al desenvolupament d’un projecte d’investigació en col·laboració amb empresa mitjançant el corresponent conveni, per a la realització d’una tesi doctoral i, preferiblement, a l’obtenció del grau de doctorat amb menció industrial en l’Escola de Doctorat de la Universitat Jaume I.

Enllaç a la convocatòria (TAO): https://www.uji.es/seu/info-adm/tao/convocatoriesRH?pArId=51134&pCategoria=4&pSubCategoria=9

RESUM DE LA INFORMACIÓ MÉS RELLEVANT

Requisits de les persones beneficiàries:

  1. Opció 1. Ser doctorand o doctoranda de la Universitat Jaume I, amb matrícula vigent en el curs 2022/23, que realitza una tesi doctoral directament relacionada amb un projecte de recerca desenvolupat en una empresa o administració pública amb seu a la Comunitat Valenciana;
    Opció 2: presentar la preadmissió condicionada a l’obtenció de l’ajuda i al compliment dels requisits d’accés al doctorat per a realitzar una tesi doctoral directament relacionada amb un projecte de recerca desenvolupat en una empresa o administració pública amb seu a la Comunitat Valenciana.
  2. Existència d’un conveni marc de col·laboració entre l’entitat no acadèmica i la Universitat Jaume I per a la realització d’un projecte de doctorat industrial, signat per ambdues parts amb data anterior a la signatura del contracte predoctoral. A aquests efectes, s’admetrà com a vàlid el conveni marc específic per al Doctorat Industrial de l’Escola de Doctorat, o similar.
  3. El doctorand o doctoranda no ha de tenir contracte laboral vigent amb l’empresa en el moment de la publicació d’aquesta convocatòria, i ha de complir algun d’aquests dos requisits:
    • Opció 1. Haver treballat amb l’empresa que signa el conveni, amb anterioritat a la publicació d’aquesta convocatòria, per un període igual o superior a sis mesos dins de la franja de temps en la qual està matriculat o matriculada en un programa de doctorat de la Universitat Jaume I.
    • Opció 2. Incloure en el conveni aportat una clàusula específica en la qual l’empresa es compromet a formalitzar un contracte laboral amb el doctorand o doctoranda una vegada finalitzat el contracte associat a l’ajuda de la Universitat Jaume I, per un període igual o superior a sis mesos dins del període de desenvolupament de la tesi. La finalitat d’aquest futur contracte serà donar continuïtat al desenvolupament del projecte de recerca relacionat amb la tesi doctoral i que el doctorand o doctoranda puga optar a la menció de Doctorat Industrial.
  4. No estar en possessió del títol de doctorat.
  5. En el cas de persones sol·licitants de segona anualitat i posteriors, és necessari haver obtingut informe favorable en les avaluacions anteriors de la CAPD.
  6. Tots els requisits exigits en aquesta convocatòria s’han de complir en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-los durant la durada de l’acció.

Requisits dels directors o directores d’una ajuda:

  1. Cada sol·licitud ha de comptar amb un únic investigador o investigadora responsable de l’ajuda, que ha de ser el director o la directora de la tesi doctoral corresponent.
  2. Ser doctor o doctora amb vinculació a la Universitat Jaume I com a funcionari o funcionària de carrera, professorat contractat laboral indefinit a temps complet, professorat ajudant doctor, personal investigador del programa Ramón y Cajal, personal investigador del programa Beatriz Galindo o personal investigador dels subprogrames investigadors doctors i doctores d’excel·lència i doctors i doctores amb experiència internacional del programa Generació Talent.
  3. Pertànyer a un grup d’investigació inscrit en el registre de grups d’investigació de la Universitat Jaume I.
  4. Una mateixa persona no pot avalar més d’una sol·licitud d’aquesta convocatòria. En el cas d’haver-hi més d’una sol·licitud avalada per la mateixa persona, s’acceptarà només la primera que s’ha presentat al registre i les altres sol·licituds passaran a una llista d’espera. En el cas que el nombre de sol·licituds que compleixen els requisits siga menor al nombre d’ajudes oferides es podran admetre sol·licituds avalades pel mateix director o directora fins a un total de dues.
  5. A efectes exclusivament acadèmics, es pot considerar una codirecció de la tesi. En qualsevol cas, aquesta codirecció s’ha d’ajustar a la normativa vigent de l’Escola de Doctorat de la Universitat Jaume I.

Contingut i quantia de l’ajuda:

L’ajuda es destinarà als costos del contracte laboral sota la modalitat de contracte predoctoral, amb dedicació a temps complet. La durada serà d’un any, prorrogable a tres anualitats si la consignació pressupostària dels anys següents ho permeten.

La retribució bruta mínima serà de 16.971,64 euros anuals, d’acord amb el que s’estableix en article 7 del Reial decret 103/2019, d’1 de març Pel que s’aprova l’Estatut del Personal Investigador en Formació.

Sol·licituds i termini de presentació:

Es presentarà la sol·licitud a través del Registre Electrònic de la Universitat Jaume I.

A la sol·licitud cal adjuntar la documentació indicada en l’apartat 4.2 de les bases de la convocatòria. Tant els requisits com els mèrits han de complir-se en la data final de presentació de sol·licituds.

El termini de presentació serà de deu dies hàbils comptadors des de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el TAO-UJI.

Criteris de valoració i selecció:

Per a la concessió d’aquestes ajudes la comissió de selecció ha de tenir en compte els criteris de valoració en atenció als mèrits al·legats i degudament acreditats per les persones sol·licitants. L’avaluació de mèrits s’ha d’efectuar en aplicació del barem indicat en l’annex 2 de la resolució.

Les persones sol·licitants que no obtinguen una ajuda passaran a formar part d’una llista d’espera per ordre descendent per a ser requerides si hi ha renúncies.

Incorporació a l’ajuda:

La persona beneficiària ha de presentar en el Vicerectorat d’Investigació, en un termini màxim de deu dies comptadors des de la notificació de l’adjudicació, la documentació següent:

  • Acceptació per escrit de l’ajuda, en la qual ha de constar la conformitat del director o directora.
  • Comprovant de matrícula en el programa de doctorat en el cas de l’opció a) 2.
  • Declaració responsable dels períodes gaudits en beques o ajudes anteriors homologables per la seua semblant quantia, procés de selecció i naturalesa, a les que es regulen en aquesta convocatòria.

Justificació i seguiment cientificotècnic de l’ajuda:

La justificació de les ajudes es realitzarà a partir dels informes emesos per les comissions acadèmiques dels programes de doctorat o, si escau, de l’Escola de Doctorat, sobre el pla d’investigació i sobre el document d’activitats del doctorand o doctoranda dins dels terminis corresponents.

El caràcter desfavorable de l’informe d’avaluació anual de la Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat determinarà la suspensió del contracte predoctoral.

Suport

Per a dubtes i consultes podeu contactar amb:

Núria Sánchez-Pantoja Belenguer  
nuria.sanchez@uji.es
Ext. 7550