Procediment per a l’expedició de les certificacions I3. Ministeri d’Universitats

Termini: 15 de febrer de 2022

Dades de la convocatòria

Entitat convocant: Ministeri d’Universitats

Nom de l'actuació: Resolució de 2 de desembre de 2021, de la Secretaria General d'Universitats, per la qual es fixa el procediment per a l'expedició de les certificacions I3 als efectes del que estableix la Llei 11/2020, de 30 de desembre, de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2021.

Objectiu: Regular el procediment per a l’expedició de les certificacions I3 per a persones investigadores de altres programes d’excel·lència nacionals o internacionals distints del Programa Ramón y Cajal. Amb la finalitat de fixar uns estàndards de qualitat per obtindre el certificat I3 s’establix un llistat dels programes d’investigació als quals es reconeix un nivell de qualitat contrastat.

Documentació: 

Termini: El termini de presentació de sol·licituds comença el 9 de desembre de 2021 i finalitzarà el 15 de febrer de 2022.

Programes d’excel·lència reconeguts:
En l’annex V de la resolució es relacionen tots els programes reconeguts a efectes del procediment. Són els següents:

Convocatòries internacionals.
 Programa Marie Curie Individual Fellowships (Unión Europea).
– Programas ERC Grants (Unión Europea).

– Programas CERN Senior Fellowship (Unión Europea).

Convocatòries nacionals.
– Programa Juan de la Cierva (extinto, convocatorias entre 2004-13).
– Programa Juan de la Cierva-incorporación (convocatorias 2014-actualidad).
– Programa «Miguel Servet» (Instituto de Salud Carlos III).
– Programa «Maria Zambrano para la atracción de talento internacional» 

Convocatòries autonòmiques.
– Programa ICREA Senior, Serra Hunter i Beatriu Pinós (Cataluña).
– Programa ARAID (Aragón).
– Programa de Atracción de Talento-Modalidad 1-(Madrid).
– Plan GenT-Modalidad 1 (Comunidad Valenciana).
– Programas Ikerbasque (Fellows, Associates y Professors) (País Vasco).
– Programa Talentia Senior (extinto) y Programa Emergia (Andalucía).
– Programa Isidro Parga Pondal (extinto) e I2C (Galicia).
– Programa Vicenç Mut (Illes Balears).
– Programa Viera y Clavijo (Canaries).
– Programa Clarín (Astúries).
– Programa Saavedra Fajardo (Murcia).

Requisits
a) Haver transcorregut com a mínim sis anys des de la data d'obtenció del doctorat. S'entendrà per aquesta data la de la lectura i l'aprovació de la tesi doctoral. Per a aquelles persones que estiguen en possessió de més d'un doctorat, aquest requisit es refereix al primer dels doctorats obtinguts.

b) Tenir una experiència postdoctoral acumulada no inferior a vint-i-quatre mesos en universitats o centres d'R+D espanyols i/o estrangers diferents del de la defensa de la tesi doctoral.

c) No pertànyer als cossos de catedràtic d'universitat o de professor titular d'universitat, ni estar contractat en una universitat pública espanyola com a professor contractat doctor (o figures equivalents d'agències autonòmiques).

d) Ser o haver estat beneficiari d'un programa d'excel·lència nacional, la convocatòria del qual correspongui a un departament ministerial o administració autonòmica, o d'un programa d'excel·lència internacional d'acord amb l'annex IV de la resolució.

e) Satisfer els requisits de qualitat de la producció i activitat cientificotecnològica que impliquen una trajectòria investigadora destacada. Per a la seua valoració se seguiran els criteris recollits a l'annex VI d'aquesta resolució.
 
Forma de presentació de sol·licituds:
La sol·licitud la presentarà directament la persona interessada.

Les sol·licituds es podran presentar per via telemàtica en el registre electrònic del Punto de Acceso General de la Administración General del Estado (https://rec.redsara.es/registro). Una cop s’haja accedit al Registro Electrónico Común, haurà de seleccionar-se l’organisme «Secretaría General de Universidades» com  destinatari de la sol·licitud.

La sol·licitud, que haurà d’ajustar-se al model establert en l’annex I d’aquest resolució, s’haurà de presentar degudament signada i acompanyada de la següent documentació:
  • Documentació acreditativa del compliment dels requisits segons allò que disposa en l’annex III d’aquesta resolució.
  • Documentació per a la valoració de l’activitat investigadora segons els formats de l’annex IV
  • En els supòsits d'aquelles persones que no compleixin el requisit de ser/haver estat beneficiàries d'un dels programes postdoctorals establerts a l'annex V d'aquesta resolució, i que requereixin l'equiparació d'un programa postdoctoral alternatiu, hauran d'adjuntar a la documentació enviada una sol·licitud d'equiparació segons el que disposa l'annex V.

Actualització publicada el 28 de gener de 2022

En relació al Procediment per a l'expedició de les certificacions I3, el Ministeri d’Universitats ha publicat al BOE la següent modificació de la resolució original. Segons aquesta modificació els canvis són dos:

  1. El termini de presentació de sol·licituds s'amplia, passant del 31 de gener de 2022 al 15 de febrer de 2022.
  2. Es modifica el primer paràgraf de l'annex VI, que passa a dir: «Las solicitudes serán evaluadas de acuerdo con los siguientes criterios, debiendo alcanzarse la puntuación mínima de 6 puntos sobre los 10 totales para obtener la certificación positiva

Suport:
Per a qualsevol dubte sobre la convocatòria podeu adreçar-vos a Hugo Cerdà.
Extensió: 7487
E-mail: hcerda@uji.es