1. Objecte
2. Normativa
5. Comissió tècnica de seguiment
7. FAQ
8. Avaluació de l'activitat Investigadora (CoARA-UJI)
L’objectiu de l’escala és la classificació de la producció científica i les activitats de creació artística del personal investigador de la Universitat Jaume I atenent el nivell de qualitat del canal emprat per a la seua difusió així com el seu impacte.
S’estableixen 5 categories de classificació: A+, A, B, C i D.
Aprovat per Consell de Govern en la sessió número 7/2015 (24 de juny de 2015)
Modificat per Consell de Govern en la sessió número 4/2021 (23 d’abril de 2021)
Guia d'aplicació (PDF)
Escala 2015 Aplicable a les produccions amb data de publicació anterior a 25/04/2021
Aprovat en la reunió 08/2021, de 22 de novembre de 2021, de la Comissió d'Investigació i Doctorat
Aplicació dels criteris de distribució del pressupost ordinari entre departaments, unitats predepartamentals, instituts d'investigació i centres. El criteri per a investigació relacionat amb la producció científica és Número de punts per aportacions de les categories A+/A/B/C de la unitat calculats per l'OCIT acord al barem aprovat per la Comissió d'Investigació i Doctorat de 12 de juliol de 2021.
Aplicació del barem per al càlcul d'incentius a la qualitat del professorat i el reconeixement de la tasca del PDI a temps complet de la Universitat Jaume I. Barem 2023
Avaluació anual dels grups d’investigació registrats conforme al Reglament de grups.
Barem per als Premis extraordinaris de doctorat.
Composició (aprovada per la Comissió d’Investigació i Doctorat, en la seua reunió 05/2021, de 12 de juliol de 2021)
President: Jesús Lancis, Vicerector d'Investigació
Vocals:
Juan Manuel Marín i Josep Marco (Arts i Humanitats)
Amelia Simó, Rosa Llusar i Aurelio Gómez (Ciències)
Mercè Correa (Ciències de la Salut)
Andreu Casero, Odet Moliner i Aurora García (Ciències Socials i de l’Educació)
Arantzazu Vicente (Ciències Jurídiques)
Margarita Vergara i José S. Sánchez (Enginyeria i Arquitectura)
Llista d'espais expositius (Versió 1.6. Aprovada per la Comissió Tècnica de l'Escala de valoració dels resultats de la investigació i la creació artística el 15/04/2024)
On puc comprovar la categoria atorgada a una publicació?
En el IGLU buscar l’aplicació “Gestió curricular”, buscar la publicació i en detall producció es mostra la categoria atorgada i la justificació. Altra opció es buscar en IGLU l’aplicació “indicadors d’investigació, per tipus” , localitzar la publicació i en la columna categoria es mostra la categoria atorgada.
Com puc saber on està indexada una revista i el seu quartil?
En http://miar.ub.edu/ es pot veure en quines bases de dades està indexada una revista.
En http://www.scimagojr.com/journalrank.php es pot comprovar el quartil de una revista indexada en scopus.
En https://jcr.clarivate.com/ es pot comprovar el quartil de una revista indexada en WoS.
En http://agaur.gencat.cat/ca/avaluacio/carhus/ es pot comprovar la categoria de CARHUS.
En https://calidadrevistas.fecyt.es/revistas-sello-fecyt es pot comprovar si una revista té segell de qualitat i en quina edició.
En https://dialnet.unirioja.es/metricas/idr es pot comprovar l'IDR en Dialnet Métricas per a produccions a partir de l'any 2023, en https://dialnet.unirioja.es/info/idr_2022 es pot comprovar l'IDR per a produccions entre 2018 y 2022.
On puc comprovar la categoria que li correspon a una publicació conforme a l'editorial?
A les publicacions posteriors a 24 d'abril de 2021 els aplica el nou reglament i per tant s'utilitza el llistat d'editorials SPI per disciplines. A les publicacions entre 24 d'abril de 2021 i 31 de desembre de 2022 els aplica el llistat SPI 2018. A les publicacions a partir del dia 1 de gener de 2023 els aplica el llistat SPI 2022.
A les publicacions de 2015 a 24 d'abril de 2021 els aplica el llistat d'editorials aprovat per a l'any corresponent.
A les publicacions anteriors a 2015 els aplica el llistat d'editorials de 2015.
On puc comprovar la categoria que li correspon a una exposició en un espai de prestigi?
A les exposicions posteriors a 31 de desembre de 2016 els correspon una categoria depenent del caràcter de l'espai expositiu. Si són de caràcter internacional, nacional o altres. Es pot consultar a l'apartat Espais expositius.
Com calcule si la meua publicació està a la categoria A+?
D’acord amb el reglament les publicacions amb data posterior a 23-4-2021 poden ser classificades amb categoria A+ si compleixen una de les següents condicions:
- Estar publicades a la revista Nature (0028-0836) o Science (0036-8075) (es classifiquen directament a la categoria A+ per l’OCIT)
- Estar publicades a revistes indexades en JCR a l’1% superior del rànquing d’impacte a un camp determinat (cal sol·licitar-ho per PCI adjuntant documentació justificativa)
- Estar reconegudes com «highly cited» en Incites de WOS (cal sol·licitar-ho per PCI adjuntant documentació justificativa)
Per a justificar si la revista està a l’1% del rànquing s’ha d’accedir a https://jcr.clarivate.com/, buscar la revista, seleccionar l’any (de moment és 2020) i localitzar l’apartat Rank by Journal Impact Factor. En cadascuna de les àrees ens donarà un valor JIF percentile que ha de ser major o igual a 99 en alguna d’elles per a complir amb el requisit.
Per a justificar que la publicació és highly cited es pot adjuntar captura de pantalla de l'article a Web of Science, on es marque que aquest es Highly Cited (per a que es mostre cal identificar-se amb usuari a Web of Science).
També es pot accedir a https://incites.clarivate.com/ al mòdul Analyze (start an analysis). Triar entity type Researchers (Start) i buscar per autor. Al llistat de publicacions afegir l’indicador (Add indicator) Highly Cited Papers. Clicar al número de l’indicador per a obtenir el llistat de publicacions Highly Citated. Capturar eixe llistat al qual ha d’aparèixer la publicació per a la que volem sol·licitar la categoria A+.
Pot canviar la categoria assignada a la meua publicació?
En el moment de validar una publicació s’assigna la categoria que correspon a l’últim índex de qualitat publicat. Excepcions:
- Per a llibres anteriors a 2015 s’utilitza la llista d’editorials UJI de 2015
- Per a articles anteriors a 2015 i fins a 2018 s’utilitza la llista CARHUS+ 2014
Casos en els quals pot canviar:
- Es va validar la publicació amb la data de publicació de la versió “Epub ahead of print”. Quan la publicació s’actualitza amb la data de publicació final s’utilitzen els índex de qualitat d’eixa data.
- Es va validar la publicació abans que estigueren disponibles els índex de qualitat d’aquell any. Els índex de Scopus i de Web of Science no estan disponibles fins a mitjans d’any, fins a eixe moment s’utilitzen els de l’any anterior, una vegada estan disponibles s’actualitzen als corresponents al seu any.