UJI

Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics

Última modificació: 22/07/2019 | Font: SCP

Nacions Unides va acordar en la Conferència General de 2017 celebrada a París la celebració d'un Any Internacional de la Taula periòdica dels Elements Químics en 2019 com una forma de reconèixer la funció crucial que exerceixen les ciències fonamentals, i especialment la química i la física, a l'hora d'aportar solucions a molts dels desafiaments que afronten els estats membres per a aplicar l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible.

La celebració commemora el 150 aniversari de la creació de la taula periòdica dels elements químics pel científic rus Dmitri I. Mendeléiev, considerat un dels pares de la química moderna. El descobriment determinant de Mendeléiev en 1869 va ser la predicció de les propietats de cinc elements i els seus components. Així mateix, va deixar espai en la taula periòdica per als elements que haurien de descobrir-se en el futur.

L'Any Internacional permet, així mateix, retre homenatge al recent descobriment i denominació de quatre elements superpesants de la taula periòdica dels elements químics amb els nombres atòmics 113 (nihoni), 115 (moscovi), 117 (tennes) i 118 (oganessó), com a resultat d'una estreta col·laboració científica en el plànol internacional.


Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions