Ana Sánchez protagonitza el Facebook Live d'UJI i «Mediterráneo» sobre neurobiotecnologia i Alzheimer

13/05/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I, en col·laboració amb el diari Mediterráneo, va organitzar un Facebook Live el passat 21 de març de 2019 que va abordar en directe la investigació sobre Alzheimer i malalties neurodegeneratives de la mà de la investigadora Ana Sánchez, de la Unitat Predepartamental de Medicina de l'UJI. Durant l'entrevista realitzada per la periodista Noelia Martínez i recollida en un article, la investigadora va explicar la investigació que coordina i que «busca els mecanismes i entendre per què existeix aqueixa neurogeneració que desencadena l'Alzheimer. Hi ha moltes hipòtesis sobre les causes de la mort d'aqueixes neurones, el que és clau per a poder dissenyar tractaments».

Ana Sánchez és la directora del grup d'investigació en Neurobiotecnologia que ha realitzat diversos projectes vinculats a l'Alzheimer des d'un punt de vista d'anàlisi tant molecular com cel·lular i de sistemes, amb l'objectiu d'avançar en el coneixement dels mecanismes que desencadenen les malalties neurodegeneratives i els seus possibles tractaments, sempre des de la perspectiva de la neurobiotecnologia.

La participació d'Ana Sánchez en el cicle de Facebook Live s'emmarca en el projecte «Comunicació per al desenvolupament de la investigació i innovació responsables: una experiència aplicada en investigació contra l'Alzheimer», dut a terme amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. Tota la informació sobre el projecte està accessible a la web AlzheimerConCiencia. El projecte està desenvolupat per la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació, en col·laboració amb el Grup d’Ètica Pràctica i Democràcia, amb el suport del Vicerectorat d’Investigació o Transferència.

Vídeo de l'entrevista: https://youtu.be/czxmXi-NnWM  

Article Facebook Live: https://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/castellon/hemos-detectado-falta-proteina-reduce-memoria_1210832.html

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions