Conferència "Leonardo da Vinci y Miguel Ángel: el gran desafío que los enfrentó en Florencia"

27/04/2022 | Biblioteca
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

 

Conferència impartida per l'escriptor Alejandro Corral.

► Divendres, 29 d'abril. Menador Espai Cultural. 19.00 h

 

Alejandro Corral (Saragossa, 1989) és escriptor i economista, llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses i Tècnic Superior de Gestió Cultural. És director-gerent de Taller d'Història S. L. i autor de diversos articles d'Economia i Història Econòmica. Ha col·laborat amb diverses ONG en projectes de desenvolupament social i cultural a Centreamèrica. Imparteix conferències i tallers de creació literària

Obres publicades: 

  • El cielo de Nueva York (Editorial Minotauro, 2015). Una novel·la que es mou amb habilitat entre el gènere negre i el fantàstic. Un thriller de terror psicològic en el qual realitat i ficció conflueixen generant universos paral·lels on res ni ningú és el que sembla.
  • Batallador (escrita amb José Luis Corral) 2018  (Editado por Doce Robles). Biografia novelada del rei Alfons I el Batallador. Alfons I (1073-1134) nascut amb escasses possibilitats de regnar, però va ser rei d'Aragó, de Pamplona i de Castella. Va conéixer al Cid, es va casar amb la reina Urraca de Lleó i es va proclamar Emperador de tota Hispània. Per primera vegada aqueixos regnes es van unir dinàsticament, quasi quatre segles abans dels Reis Catòlics.
  • El desafío de Florencia. 2019 (Ediciones B). Una intrigant trama i un context profundament documentat, que el va confirmar com un dels grans nous talents de la narrativa del nostre país. La rivalitat entre Leonardo da Vinci i Miguel Ángel Buonarroti. Dos genis enfrontats. Al començament del segle XVI Leonardo da Vinci i Miguel Ángel Buonarroti coincideixen per algun temps a la ciutat de Florència, on el primer està retratant a Mona Lisa del Giocondo i el segon planeja donar un colp d'efecte formidable. 
  • La dama del Prado. 2021 (Ediciones B) Novela. Com més s'acosta la data de lliurament del manuscrit, menys inspirat se sent Óliver Brun, un jove escriptor i investigador d'Història de l'art que, després de guanyar un important premi literari, tem no estar a l'altura de les expectatives amb la seua segona novel·la. Res aconsegueix traure-li del seu bloqueig fins que un dia, a casa del seu professor i mestre David Sender, descobreix un secret: les enigmàtiques fotografies d'una jove i un retrat de la mateixa posant com la Mona Lisa.

(Font: Asociación Aragonesa de Escritores)