Conferència "L'ofici d'escriure" a càrrec de l'escriptor Vicent Usó

17/01/2023 | Biblioteca
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

 

 

L'escriptor Vicent Usó i Mezquita impartirà una xerrada amb el tema “L’ofici d’escriure” a la sala de conferències de la Llotja del Cànem, Castelló a les 18.30 h com a punt final de les activitats organitzades per a celebrar la VI edició del Dia del Llibre Valencià.

 Vicent Usó i Mezquita va nàixer a Vila-real en 1963. Llicenciat en història contemporània, ha treballat com a periodista i ha escrit guions per a teatre i televisió, però és en el paper de narrador on es troba més còmode. També ha traduït i adaptat obres clàssiques de teatre.

El seu debut com a narrador es produeix el 1992 amb "La cançó de la terra estimada", una història que tracta sobre el retorn de l'exili amb la Guerra Civil. En 2002 l'editorial Brosquil publica "La memòria del vent" obra que recull dues novel·les breus sobre el món rural de Vila-real publicades en 1995 i guardonades amb el premi Ciutat de Vila-real.

Entre les seues novel·les publicades destaca "La taverna del cau de la Lluna" així com "El músic del bulevard Rossini", "La mirada de Nicodemus" "Crònica de la devastació" o "Les ales enceses".

 Ha obtingut premis literaris com el Fiter i Rossell 2001 al Principat d'Andorra o l'Andròmina de narrativa en els premis Octubre. En les edicions de 2004 i 2008, va quedar finalista del premi Sant Jordi de novel·la, un dels de major prestigi entre els convocats en català. Així mateix, les seues obres han merescut el premi de la Crítica dels Escriptors Valencians i el premi de la Crítica de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

La Biblioteca disposa en el seu fons de diverses de les seues obres. Les dades i disponibilitat d'accés es poden consultar en el catàleg en línia directament en la col·lecció Obres de Vicent Usó i Mezquita.