L’UJI obté 2,5 milions d’euros de l’Agència Estatal d’Investigació per a desenvolupar 24 projectes de I+D+i

04/09/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El personal investigador de la Universitat Jaume I de Castelló ha obtingut 2,5 milions d’euros de l’Agència Estatal d’Investigació per al desenvolupament de 24 nous projectes d’investigació en el marc de les convocatòries per a 2019 del Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2017-2020.

Amb aquests recursos es promou que l’UJI puga abordar projectes d’investigació científica i tècnica d'alta qualitat, novetat i rellevància que contribueixen al progrés del coneixement, així com a la resolució de problemes de la societat i al creixement de l'economia.

Les actuacions subvencionades seran executades, en les modalitats de projecte individual o coordinat, per equips de recerca dirigits per un o dos investigadors principals i la durada de les ajudes serà de dos a quatre anys. El pressupost es destinarà a despeses de personal, equipament i material fungible, despeses de viatges, publicacions científiques, patents i altres despeses directament relacionades amb el projecte.

Les ajudes i subvencions aconseguides també inclouen l’assignació de quasi un milió d’euros addicional per a formalitzar 10 contractes de personal investigador en formació a l’Escola de Doctorat.

Els projectes d’investigació estan distribuïts en dotze camps de coneixement. En l’àmbit de la psicologia es desplegaran quatre projectes, tres en els camps de matemàtiques i en el de ciències socials i dos vinculats a cadascuna de les següents especialitats: dret, química, nous materials avançats, tecnologies de la informació i les comunicacions i ciències físiques. Finalment, es desplegarà un projecte en els àmbits de l’enginyeria i producció industrial, la biotecnologia, les ciències agràries i les humanitats.

Les convocatòries de generació de coneixement i reptes d’investigació representen el conjunt d'ajudes més important per al foment de la recerca científica i tècnica a l’Estat i la selecció dels projectes s'ha realitzat mitjançant un procés rigorós d'avaluació externa, extremadament competitiu, en el qual han participat 7.900 científics experts en les diferents temàtiques. En el conjunt de l’Estat, a les convocatòries de 2019 es van presentar 6.533 propostes, de les quals han estat finançades 2.918.

En el cas de la universitat pública de Castelló, la taxa d’èxit (nombre de projectes aprovats del total presentat) se situa en el 40% i el finançament mitjà per projecte és d’uns 100.000 euros. Amb la convocatòria de 2019, la Universitat Jaume I arriba als 17 milions d’euros de finançament per a I+D+i des de la posada en marxa de l’Estratègia Espanyola de Ciència, Tecnologia i Innovació 2013-2020. 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions