L'empresa d'Espaitec I-care desenvolupa càmeres tèrmiques que detecten la temperatura corporal per a evitar la COVID-19

28/04/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'empresa I-care, instal·lada a Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I, i especialista en el sector del manteniment industrial predictiu, ha desenvolupat càmeres tèrmiques que permeten la detecció de la temperatura corporal en els centres de treball, aportant una solució ideal per a col·locar en l'entrada de les empreses i poder previndre d'accedir-hi les persones en cas que estiguen experimentant un procés febril.

Les càmeres tèrmiques (infraroges) permeten mesurar la temperatura corporal de diverses persones a l'instant. La precisió de mesurament és de +/-0,5 °C entre 30 °C i 45 °C, la qual cosa permet controlar increments de temperatura moderats. També són capaces d'indicar augments corporals de temperatura en les diferents persones que passen per davant, amb un detector tèrmic de resolució 160×120.

Cal destacar que I-care facilita la configuració de les càmeres tèrmiques per a poder connectar-les, per cable o xarxa sense fil, en una de les seues pantalles, per la qual cosa és molt eficaç davant la COVID-19, ja que no requereixen contacte directe per al seu ús, gràcies a la connexió wifi amb un detector tèrmic.

Les solucions de monitoratge d'I-care: Wi-care i I-see

L'empresa I-care ha desenvolupat productes dedicats al manteniment industrial 4.0. D'una banda, els sensors sense fils Wi-care que permeten mesurar vibració, soroll, temperatura i velocitat en rodaments, transmetent les dades inalàmbricament a curta i llarga distància en zones lliures i amb obstacles. Els sensors tenen certificat ATEx/IECEx i són Plug&Play, la qual cosa facilita reubicar-los en altres màquines segons la necessitat de cada empresa. Cal esmentar que amb els sensors Wi-care és possible controlar equips en llocs remots i perillosos o que necessiten un seguiment més exhaustiu, permetent monitorar la condició de cada màquina en qualsevol lloc i realitzar una anàlisi remota instantània les 24 hores del dia.

D'altra banda, la plataforma I-see administra les dades recol·lectades accedint immediatament a gràfics de tendència, gràfics d'anàlisis de dades, indicadors de gestió del manteniment (KPIs) i informes. Les dades recollides pels sensors sense fils són emmagatzemades i administrades en el seu núvol a través de la plataforma.

En l'actual crisi sanitària, els sistemes d'I-care permeten monitorar a distància la condició de les màquines rotatives de les indústries i la condició de salut de les persones que hi treballen, disminuint la probabilitat de contagi en les instal·lacions i mantenint el funcionament de les màquines d'una manera eficaç i sobretot segura.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions