Un dels reptes als quals s'enfronta la societat és la transició cap a la generació elèctrica mitjançant fonts d'energia renovables. En aquest sentit, l'energia eòlica és una de les energies renovables que major potencial de creixement està experimentant. L'Institut de Tecnologia Ceràmica Agustín Escardino de la Universitat Jaume I de Castelló participa juntament amb les empreses Siemens-Games i Clam Desarrollo i el Centre Tecnològic del Plàstic (AIMPLAS) en la cerca de nous materials aplicables a aquesta font energètica que permeten obtenir major rendiment.
Entre les solucions tecnològiques que s'aborden per a incrementar la producció elèctrica està l'augment de la capacitat de producció d'un aerogenerador, ampliant les dimensions de les pales, encara que comporta una sèrie de limitacions tècniques. L'extrem de la pala de l'aerogenerador està sotmès a majors velocitats, per la qual cosa l'impacte de partícules o fins i tot de gotes d'aigua es converteix en projectils que poden deteriorar la superfície de la pala i fins i tot afectar la seua estructura. El repte del projecte EOLO+ comporta el disseny de nous materials que permeten suportar aquest tipus d'impactes sense deteriorar-se.
El finançament del projecte (RTC-2017-6341-3) es realitza conjuntament entre els fons FEDER i el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats d'Espanya a través de l'Agència Estatal de Recerca. L'equip de treball de l'Institut de Tecnologia Ceràmica Agustín Escardino de l'UJI que està participant en el desenvolupament del projecte està format per Yolanda Bautista Rabanal, Adriana Belda Peña, Sandra Chamorro Morente, Ana Gozalbo Nebot i Vicente Sanz Solana com a director del projecte.