Pablo Serna Gallén, graduat en Química per l’UJI, ha obtingut el guardó Futura dels Premis SusChem-Joves Investigadors Químics 2019

17/06/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Pablo Serna Gallén, graduat en Química per la Universitat Jaume I, ha sigut guardonat pel jurat de la XI Edició dels Premis SusChem-Joves Investigadors Químics 2019, en la categoria de Futura, pel seu expedient acadèmic de grau amb una nota mitjana de 9,71 sobre 10. L’objectiu d’aquests guardons és reconèixer, donar suport, promocionar i promoure l’activitat científica i divulgativa entre el jove personal investigador en química d’Espanya.

Els guardons, que es lliuren anualment des de 2009, estan convocats per la Plataforma Tecnològica de Química Sostenible SusChem–España i el Grup de Joves Investigadors Químics de la Reial Societat Espanyola de Química (JIQ-RSEQ). A més, estan promoguts en les seues quatre categories (Innova, Predoc, Postdoc i Futura) per la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (FEIQUE), l'Associació Nacional de Químics i Enginyers Químics d'Espanya (ANQUE), el Consell General de Col·legis Oficials de Químics d'Espanya (CGCOQE), la Reial Societat Espanyola de Química (RSEQ), Tecnalia Ventures i el Fòrum Química i Societat.

L’alumne del Màster de Química Aplicada i Farmacològica de l’UJI va obtenir a finals de l’any passat un àccesit en el XVII Certamen Universitari Arquímedes per la seua investigació «Ceràmiques de BaTIO3 dopades amb Eu(III): composició, elucidació estructural i propietats» tutoritzada per Héctor Beltrán Mir i Eloísa Cordoncillo Cordoncillo del Departament de Química Inorgànica i Orgànica de l’UJI.

Serna havia rebut el Premi Banco Sabadell al millor expedient acadèmic en estudis de Química 2018 que atorga el Col·legi de Químics de la Comunitat Valenciana i ha estat guanyador, dues vegades consecutives, del Premi de Divulgació Científica-Tecnològica de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals. Així mateix, va ser l’encarregat d’oferir el discurs en representació de l’estudiantat en l’acte de graduació de l’ESTCE.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions