UJI
  • UJI
  • Notícies
  • García Alvira alerta sobre l’amenaça que implica la vulnerabilitat en la funcionalitat de les noves tecnologies

García Alvira alerta sobre l’amenaça que implica la vulnerabilitat en la funcionalitat de les noves tecnologies

12/11/2019 | SCP

L’intendent Miguel Àngel Garcia Alvira, cap de la Divisió de Política Científica de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra, ha centrat la seua conferència sobre «Aportacions de les noves tecnologies a la Criminalística del segle XXI» en les vulnerabilitats en la funcionalidad de les noves tecnologies que representen una greu amenaça per a qualsevol que compta amb una connexió a Internet o amb un dispositiu hardware. L'acte ha estat organitzat per la Cátedra Ciutat de Castelló de l'UJI i l'Ajuntament de Castelló.

García Alvira ha fet un repàs per les capacitats tecnològiques dels telèfons intel·ligents i les apps associades, la importància del que estem compartint voluntària o involuntàriament amb el núvol. També l'interès de les empreses tecnològiques en les metadades, ja que, en l'actual context de Big Data, Internet de les coses i cloud computing les metadades han adquirit una rellevància inèdita.

La xerrada ha finalitzat amb una interessant reflexió sobre els qui fan negoci amb el que compartim i que sap Google de nosaltres, així com les noves ciències forenses per a lluitar contra el ciberdelicte.

Enginyer en Electrònica i Telecomunicacions Garcia Alvira va completar la seua formació un Curs Superior de Intel·ligència i Seguretat per la UIMP, i un Curs Superior de Gestió i Dret de la Seguretat per la UAB.

En la seua tasca docent destaca com a professor en el Màster de Criminalística de la UAB, Màster d’Analístes d'Intel·ligència, diferents cursos a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya ISPC, així com del Centre d'Estudis Jurídics i de Formació Especialitzada CEJFE.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions