UJI
  • UJI
  • Notícies
  • Un treball sobre micromaterials rep el premi Innovació en la Nano-Micro Conference 2018

Un treball sobre micromaterials rep el premi Innovació en la Nano-Micro Conference 2018

08/01/2019 | SCP

El treball «Modulation by modelling of the morphology of (nano) micromaterials» realitzat per Amanda F. Gouveia (CDMF-Centre de Desenvolupament de Materials Funcionals i UFSCar – Universitat Federal de São Carlos) i estudiant postdoctoral en el grup de Química Teòrica i Computacional (QTC) de la Universitat Jaume I de Castelló; Elson Longo (UFSCar i director del CDMF) i Juan Andrés Bort, investigador principal del QTC, ha rebut el Premi Innovació 2018 en la Nano-Micro Conference 2018 celebrada a Corea del Sud en el mes de desembre, una reunió d’especialistes (acadèmics, científics i executius) de tot el món per discutir nous desenvolupaments i investigacions en l'avantguarda del coneixement en el camp multidisciplinari de la nano-micro ciència i enginyeria.

L’estudi explica la influència d’un surfactant aniònic i la temperatura durant el procés de síntesi de α-Ag2WO4 i ZnWO4, respectivament, i les seues activitats fotocatalítiques, i proporciona nous coneixements sobre els mecanismes de creixement de cristalls i transformacions morfològiques. La investigadora Amanda F. Gouveia ha explicat que «s’ha desenvolupat una estratègia de modelat químic 3D programable que ha dissociat el grau de complexitat dels costos de producció i temps, però que a la vegada permeteix un procés versàtil, de baix cost i escalable per modelatge 3D de diversos materials, el que podria portar a noves funcions i aplicacions de materials».

El CDMF és un dels centres d’investigació, innovació i difusió recolzat per la Fundació de Suport a la Investigació de l’Estat de Sao Paulo (FAPESP) i també rep suport del Consell Nacional de Desenvolupament Científic i Tecnològic de Brasil (CNPq) a partir de l’Institut de Ciència i Tecnologia dels Materials en Nanotecnologia (INCTMN/CNPq). La col·laboració multidisciplinària entre aquest centre, dirigit pel professor Elson Longo i el Grup de Química Teòrica i Computacional de l’UJI, liderat pel professor Juan Andrés Bort, es va iniciar fa més de fa 25 anys.

Publicacions

ZnWO4 nanocrystals: synthesis, morphology, photoluminescence and photocatalytic properties. P. F. S. PereiraA. F. Gouveia, M. AssisR. C. de OliveiraI. M. PinattiM. PenhaR. F. GonçalvesL. GraciaJ. Andrés  i  E. Longo. Phys. Chem. Chem. Phys., 2018,20, 1923-1937. DOI: 10.1039/C7CP07354B.

Surfactant-Mediated Morphology and Photocatalytic Activity of α-Ag2WO4 Material. Nadia G. Macedo, Amanda F. Gouveia , Roman A. Roca, Marcelo Assis , Lourdes Gracia, Juan Andrés, Edson R. Leite, i Elson Longo. J. Phys. Chem. C, 2018, 122 (15), pp 8667–8679. DOI: 10.1021/acs.jpcc.8b01898.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions