L’UJI i el Grup Guix de Vila-real organitzen un recorregut pel Parc Natural de la Serra d’Irta amb motiu del Geolodia 18

25/05/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló i el Grup Guix de Vila-real, en col·laboració amb la Direcció General de Medi Ambient i d'Avaluació Ambiental de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, han organitzat per al dissabte 12 de maig de 2018 un recorregut pel Parc Natural de la Serra d’Irta amb motiu del Geolodia 18 que es commemora a Espanya i Andorra els dies 12 i 13 de maig amb activitats gratuïtes.

L'eixida per aquest parc natural castellonenc permetrà conèixer als assistents com es va formar la serra, com són els processos geològics que modelen la seua costa o com es comporta l'aigua en l'aqüífer del Maestrat. Amb el lema «Mira el que trepitges», aquesta edició del Geolodia mostrarà que el que tenim sota els nostres peus condiciona les nostres vides i per què la geologia és una ciència útil. El punt d'eixida serà l'IES Broch i Llop de Vila-real a les 8.30 hores del matí per a tornar vora les 19 hores. Les persones interessades a participar-hi poden inscriure's en el correu electrònic grup.guix@gmail.com.

El Geolodia va nàixer l'any 2005 a Terol com a fórmula per a divulgar la geologia. A poc a poc, s'hi van sumar altres províncies i des de 2011 totes les províncies espanyoles organitzen activitats. En aquests anys, més de 50.000 persones han participat en algun d'aquests itineraris geològics. Ana María Alonso Esbarzer, presidenta de la Societat Geològica d'Espanya, ha recordat que el Geolodia és «l'activitat de divulgació científica que més visitants atrau de les dedicades a una sola ciència». En 2017, per exemple, van ser més de 8.800 les persones que van gaudir d'alguna de les excursions acompanyades per més de 500 voluntaris.

El Geolodia és una activitat gratuïta i oberta a tots els públics, organitzada per la Societat Geològica d'Espanya (SGE), amb la qual, any rere any, col·laboren l’AEPECT (Associació Espanyola per a l'Estudi de les Ciències de la Terra) i l’IGME (Institut Geològic i Miner d'Espanya). A més, compta amb la participació de més de 250 empreses i institucions d'àmbit local, autonòmic i nacional, com la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia.

Guia del recorregut

Tota la informació sobre el Geolodia 18 i com participar en les seues activitats:

http://www.sociedadgeologica.es/divulgacion_geolodia_activ2018.html

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions