UJI
  • UJI
  • Notícies
  • Tres investigadors de l’UJI se situen entre els més citats del món entre 2004 i 2014

Tres investigadors de l’UJI se situen entre els més citats del món entre 2004 i 2014

21/12/2016 | SCP

Els professors de la Universitat Jaume I Juan Bisquert, Víctor Flors i Iván Mora-Seró es troben entre els tres mil investigadors més citats del món en publicacions científiques, segons el llistat publicat recentment per l’agència internacional Thomson Reuters, organització que indexa les publicacions científiques de totes les àrees de coneixement a escala global.

Per a elaborar aquest llistat s’ha extret la informació bibliomètrica de la base de dades Essential Science Indicators (ESI). En la darrera versió d'aquest llistat que es publica cada any, apareixen només 54 científics i científiques d’institucions de recerca espanyoles, sis d’ells a la Comunitat Valenciana (tres a la Jaume I, dos a la Universitat Politècnica de València i un a la Miguel Hernández d’Elx).

La base de dades ESI inclou 128.887 articles més citats en 21 camps de les ciències i les ciències socials. L’ESI té en compte els articles publicats en revistes científiques i ciències socials indexades en la Web of Science, encara que solament es consideren els textos que estan entre l’1% dels més citats en cada camp.

Juan Bisquert i Iván Mora estan inclosos en el camp de la química i formen part dels sis espanyols entre els més de dos-cents investigadors internacionals seleccionats d’aquest àrea. Per la seua banda, Víctor Flors està vinculat al camp de la ciència d’animals i plantes, en el grup de cinc investigadors espanyols entre uns seixantena de seleccionats de tot el món.

El professor Juan Bisquert és catedràtic de Física Aplicada i director de l’Institut de Materials Avançats. Ha publicat més de tres-cents articles en revistes de recerca i un llibre de referència, Nanostructured Energy Devices. És Senior Editor de la revista  Journal of Physical Chemistry Letters i membre del consell editorial d’Energy & Environmental Science. Compta amb 20.700 citacions i un índex h de 71. Realitza recerca experimental i teòrica sobre els materials i dispositius per a la producció i l’emmagatzematge de les energies netes. Els seus principals temes d’interès són els materials i processos en les cèl·lules solars de perovskita i la producció de combustible solar. Aquesta és la seua tercera aparició consecutiva a la llista.

Víctor Flors és director del grup de recerca Metabolic Integration and Cell Signaling. Compta amb 3100 citacions, més de setanta publicacions i un índex h de 24 (Scopus). És revisor de publicacions científiques com ara Nature Chemical Bilogy, Plant Physiology o New Phytologist, entre uns altres, i membre del Comitè de Pilotatge de la International Organisation for Biological and Integrated Control (IOBC) - Workshop Induced Resistance. Les seues principals línies de recerca se centren en el sistema immune de plantes i interacció amb l’entorn vegetal i en el metabolisme del nitrogen en plantes en condicions d’estrès biòtic.

Iván Mora-Seró és investigador en el Departament de Física i líder d'una divisió de recerca en l’Institut de Materials Avançats. Va obtenir el Premi Idea en l’edició de 2011 en la categoria de Ciències Fisicoquímiques, ha publicat més de 130 articles i el seu índex h es de 47. Durant aquest últim any ha sigut becat per l’Institut Weizmann de Ciències d’Israel. Les seues recents recerques se centren en els nous conceptes per a la conversió fotovoltaica i l’emissió de llum (LED i amplificadors de llum) sobre la base dels dispositius de nanoescala i materials semiconductors (punts quàntics i perovskites d’halur de plom).

Més informació: http://hcr.stateofinnovation.thomsonreuters.com/

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions