L’UJI engega el projecte «Alzheimer conCiencia» amb una reunió informativa amb grups de recerca

03/04/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Una desena d’investigadors i investigadores varen participar en la primera reunió informativa del projecte Comunicació per al desenvolupament de la investigació i innovació responsables: una experiència aplicada en biotecnologia contra l'Alzheimer  realitzada el 14 de desembre de 2018 a la sala de premsa de l’edifici de Rectorat. Durant la reunió, el director del Servei de Comunicació i Publicacions, Francisco Fernández, va explicar el projecte que té com objectiu la creació d'un espai d'experimentació sobre comunicació des de la perspectiva de la Investigació i Innovació Responsables (RRI per les sigles en anglès) en l'àmbit de l'Alzheimer i les malalties neurodegeneratives.

En la reunió varen participar investigadors i investigadores d’àmbits tant diversos com ara la química, l’educació, la traducció, la comunicació, la psicologia, les noves tecnologies, la neurobiotecnologia i la infermeria, entre d’altres. Els assistents varen mostrar el seu interès en participar en una iniciativa que busca portar al terreny aplicat el model de comunicació i diàleg per afavorir l’RRI desenvolupat en els darrers anys per un equip pluridisciplinar d’investigadors i investigadores del Servei de Comunicació i Publicacions de l’UJI i el grup d’Ètica Pràctica i Democràcia.

En la reunió es va establir com primera actuació a realitzar la definició de l’oferta d’I+D de l’UJI vinculada a l’Alzheimer i les malalties neurodegeneratives. Per tal de conèixer el que s’està fent des de diferents àmbits des dels que s’està treballant, es van recopilar fitxes informatives sobre els diferents grups de recerca. Els grups d’investigació participants també col·laboraran en la definició de col·lectius afectats per la recerca en aquest àmbit per tal d’elaborar de forma conjunta un mapa d’stakeholders. A partir d’aquestes primeres accions s’establiran propostes de diàleg i participació amb aquests col·lectius, buscant que les sinergies entre els grups i el diàleg en els afectats contribuïa positivament a la recerca.

El projecte finançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats està desenvolupat per la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació, en col·laboració amb el Grup d’Ètica Pràctica i Democràcia, amb el suport del Vicerectorat d’Investigació o Transferència.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions