"Les llavors que van creixent" (Oskar Navarro i Sergi Tarín, 2019) Documental

15/07/2020 | LABCOM
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

"Les llavors que van creixent. Fossa 22", el nou documental dirigit per l'oficial del LabCom i professor del departament de Ciències de la Comunicació Óscar Navarro i per Sergi Tarín, es presentarà dijous que ve 14 de febrer a les 18:30h en el centre cultural La Beneficència de València. L'estrena, gratuït fins a completar l'aforament, comptarà amb l'actuació en directe de l'ex de Barricada, Enrique Vila-real "El Drogues", co-responsable de la música original del documental. 

La pel·lícula és una producció de la Diputació de València i ha sigut realitzada per InfoTV amb la col·laboració de l'Ateneu Republicà de Paterna i del Laboratori de Ciències de la Comunicació de la Universitat Jaume I.

Els Llavors que van creixent. Fossa 22 ha comptat amb la participació d'alumnes diplomats de l'UJI Jorge Agut (música original), José del Barri (so directe) i Jaume González (auxiliar de producció).

Sinopsi

El documental segueix tot el procés d'investigació i d'exhumació de la fossa comuna nº22 del cementeri de Paterna dut a terme per l'associació científica Arqueoantro, que ha aconseguit recuperar 33 dels 39 cossos que se suposava es trobaven enterrats en aquesta fossa comuna. La pel·lícula, que tanca la trilogia de Navarro i Tarín sobre la repressió franquista a València, s'estrena quasi deu anys després del primer documental El Terrer. Un poble emmudit i cinc anys després del seu segon documental Dons de Novembre. Els fosses clandestines del franquisme.

"Els Llavors que van creixent. Fossa 22" realitza una fotografia de l'estat actual de les exhumacions que s'estan duent a terme gràcies a la Diputació de València, una de les institucions que està apostant per la recuperació de la memòria històrica mitjançant una línia de subvencions a associacions de familiars perquè puguen recuperar les restes dels seus sers estimats.

Informació proporcionada per: Laboratori de Comunicació