Preguntes freqüents Ús d'instal·lacions, préstecs de material i reserva d'espais del LABCOM

09/09/2016 | LABCOM
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

¿Com puc fer ús del material del LABCOM?

El material del LABCOM està disponible principalment per als alumnes dels graus en Comunicació (Comunicació Audiovisual, Publicitat i Relacions Públiques i Periodisme) i Disseny i Desenvolupament de Videojocs. Poden fer ús d'ells a través de les pràctiques de les assignatures o presentant projectes tutoritzats lliures. Consulta les normes d'ús, préstecs i reserves per a veure els processos en cada ús dels casos. 

Si sóc alumne/a de graus que ens són de Comunicació o Videojocs, ¿puc fer ús del material del LABCOM?

Sí, encara que no és l'habitual. Si eres alumne/a de un grau que no siga de Comunicació o Videojocs pots sol·licitar material per a realitzar pràctiques concretes de les teues assignatures. Per a açò has de posar-te en contacte amb el coordinador tècnic del LABCOM perquè avalue les teues necessitats de material i realitze la reserva.

¿Amb quanta antelació he de fer una reserva de material?

El termini ideal és d'una setmana aproximadament. Quanta més antelació, més possibilitats tindràs de reservar el material que necessites. Recorda que hi ha certs períodes del curs en el qual la demanda de material és molt alta. El termini de reserva mai pot ser inferior a 48 hores, ja que la reserva sempre ha de ser aprovada pel professor responsable.

¿Puc utilitzar el material per a un projecte personal?

Sí, açò és el que denominem un projecte tutoritzat lliure. És un projecte que no està vinculat a cap assignatura, però necessitaràs un professor del Departament de Ciències de la Comunicació que et tutoritze. Han de ser projectes sense ànim de lucre i has d'estar obert a compartir l'experiència amb la comunitat universitària a través de sessions de visionat i mentoría com CLIFFHANGER

¿Què és LABGEST?

LABGEST és el sistema que hem desenvolupat per a la gestió integral de tot el material i els espais del LABCOM. Des d'ací es gestionen les reserves, els préstecs, les incidències, etc. En el manual d'usuari de LABGEST trobaràs els passos necessaris per a realitzar reserves d'espais, materials, etc. 

¿On arreplegue el material que he reservat?

En el despatx de préstecs del LABCOM, situat en l'ala dreta del soterrani de la Facultat de Ciències Humanes i Socials.

¿Què passa si em retarde en la recollida del material que he reservat?

Si et retardes més de sis hores respecte a l'hora en la qual havies d'arreplegar el préstec, la comanda quedarà anul·lat i el material quedarà lliure a la disposició de l'alumnat.

¿Què passa si em retarde en la devolució del material que he reservat?

Intenta que aquesta situació no ocórrega en cap cas. Perjudicaries a la resta d'alumnat, perquè si no retornes el material a l'hora prevista, el següent préstec no podrà realitzar-se.

¿Què faig si el material pateix una incidència greu mentre ho estic utilitzant?

Has d'informar immediatament al coordinador tècnic per email i esperar la seua resposta per a saber com procedir.

¿Què faig si el material pateix una incidència lleu mentre ho estic utilitzant?

En el moment de la devolució del material has d'informar al tècnic que es trobe en el despatx de préstec perquè revise i, si fóra necessari, repare el material danyat.

¿Què ocorre si em roben el material?

Deus fer una denúncia en la Policia i informar immediatament al coordinador tècnic per email de l'ocorregut. Hauràs de facilitar una còpia de la denúncia.

¿Hi ha algun aula multimèdia fóra de l'horari de classe en la qual puga avançar els meus treballs de classe?

Sí, sempre sol haver-hi un aula multimèdia d'ús lliure. Has de preguntar al tècnic com és, ja que va variant en funció de les necessitats docents.

¿Puc reservar espais per a realitzar treballs fora de les hores de classe?

Sí, però aquests espais per a ús fora de les classes només es poden reservar a les vesprades, a partir de les 15.00 hores.

¿On acudisc si tinc algun problema tècnic mentre treball en el LABCOM?

Existeixen tres despatxos en el LABCOM per a atendre als usuaris: un d'ells és el despatx de préstecs i els altres dos, cadascun situat en un pis, estan orientats a solucionar problemes tècnics.

¿Es pot traure material sense haver fet abans una reserva?

Sí, però només materials menors que s'utilitzen mentre estàs treballant en les instal·lacions del LABCOM (auriculars, lectors de targetes, adaptadors, etc). La resta de material sí que ha de ser prèviament reservat i acceptat pel professor responsable del Departament de Ciències de la Comunicació.

¿És necessari portar algun material complementari al que ja he reservat?

Sí, en funció del material que vages a utilitzar, serà necessari que portes les teues pròpies piles, targetes SD, discos durs, pinces i altres utensilis de casa.

¿Qualsevol targeta SD funciona amb gravadores i càmeres?

No, amb gravadores de so és necessari que siguen targetes SD de menys de 8GB i per a càmeres és important que siguen targetes SD d'almenys classe 10.

¿Què necessite per a capturar àudio amb una càmera DSLR?

Necessites un cable Cànon/Jack: un extrem es connecta a la càmera i l'altre al micròfon de mà. Així i tot, nosaltres no recomanem aquesta opció. La millor alternativa seria reservar una gravadora externa juntament amb un equip de microfonía i posteriorment sincronitzar l'àudio amb un colp sec.

¿Com contactar amb nosaltres?

Pots escriure directament a qualsevol membre de l'equip del LABCOM o pots deixar-nos un missatge amb els teus dubtes i aportacions en la bústia de suggeriments de LABGEST. Recorda indicar sempre el teu nom i cognoms.

Informació proporcionada per: Laboratori de Comunicació