Un curtmetratge d'una graduada de l'UJI formarà part del catàleg de distribució audiovisual FilmNow 2019

04/10/2019 | LABCOM
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

FilmNow, l'únic catàleg de curtmetratges per a estudiants de cinema i audiovisual a Espanya per a la distribució nacional i internacional en festivals i mercats de cinema, ha seleccionat un documental de la Universitat Jaume I, «Nada que contar», en la seua convocatòria de 2019. 

Lucía Sáiz Alegre, graduada en Comunicació Audiovisual per l'UJI, és la directora d'aquest curtmetratge que conta la història d'Isabel Garrido Gil, de 84 anys, una dona que ha treballat sempre cuidant de la seua família i el seu espòs. A mesura que els seus fills i filles s'independitzen i el seu espòs mor, la vida d'Isabel canvia. Què li queda a una dona a la qual han educat tota la seua vida per a cuidar els altres i que ara es troba sola en el seu dia a dia? Aquest documental ja va guanyar el premi a la millor producció audiovisual en el Festival Oculus i va ser seleccionat en la 34 edició del Festival Internacional de Cinema de València «Cinema Jove». 

En aquesta edició s'han presentat més de 70 curtmetratges sorgits de l'activitat docent de més de 26 escoles i universitats d'Espanya, dels quals només s'han seleccionat sis treballs amb l'objectiu d'impulsar la carrera de les noves generacions de cineastes. Els treballs seleccionats estaran presents en els mercats de curtmetratges més importants del món com el Short Film Corner a Cannes o Clermont Ferrand. A més, ECAM Distribució es farà càrrec de la inscripció dels curtmetratges en festivals nacionals i internacionals amb l'objectiu que competisquen a tot el món.

Cal destacar que la Universitat Jaume I, a través del seu Grau en Comunicació Audiovisual, col·labora amb l'Escola de Cinematografia i Audiovisuals de la Comunitat de Madrid (ECAM), altres cinc universitats, l'Institut Cervantes i l'ICAA (Ministeri de Cultura i Esport) en aquesta iniciativa.

Informació proporcionada per: Laboratori de Comunicació