Experimento Stuka és guardonada com el millor documental en els I Premis de l'Audiovisual Valencià

03/12/2018 | LABCOM
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La pel·lícula Experimento Stuka, dirigida per Pepe Andreu i Rafa Molés i produïda en col·laboració amb el LabCom de la UJI, ha sigut reconeguda amb el guardó de millor llargmetratge documental en la gala dels I Premis de l'Audiovisual Valencià celebrada en el Teatre Principal d'Alacant el passat 16 de novembre.

La producció ha comptat amb la participació de cinc alumnes del grau en Comunicació Audiovisual de la UJI, ja egressats: Sara Bort, Samuel Benítez, Ricardo Mònaco, Inés Aguilar i Paula Monlleó, que han desenvolupat tasques d'ajudants de producció, ajudants de direcció i ajudants de direcció de fotografia.  

El reconeixement atorgat en els nous premis impulsats per l'Institut Valencià de Cultura en col·laboració amb l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual i EGEDA se sumisca a l'esment especial del jurat en el certamen DocsValència2018 i a la participació en la selecció oficial del festival DocsBarcelona 2018.

El documental narra la recerca conduïda per Oscar Vives, veí de Benassal i professor de Física de la Universitat de València que, a través d'una referència al seu poble natal en un llibre d'Antony Beevor, viatja fins a l'Arxiu Militar de Friburg. Allí troba la documentació que dóna sentit, 80 anys després, als bombardejos que la Legió Còndor va conduir al maig de 1938 com un experiment sobre quatre pobles del Maestrat.

El film està actualment en el circuit de cinemes comercial i s'estrenarà a Castelló el pròxim 30 de novembre en Neocine Port Azahar a les 20:15 amb col·loqui amb els directors. També està previst que es projecte en el Paraninf de la UJI pròximament.

Tràiler d'Experiment Stuka

Informació proporcionada per: Laboratori de Comunicació