Les edats de la maçoneria L’UJI dedica un cicle de conferències a la maçoneria espanyola contemporània

23/11/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 24, 25 i 26 de novembre
Acte: Cicle de conferències a la Seu de la Ciutat
Títol: Les edats de la maçoneria espanyola contemporània. 1868-1964
Lloc: Llotja del Cànem
Entitat: Universitat Jaume I
Informació adicional:

El programa Campus Obert de la Universitat Jaume I ha organitzat per als dies 24, 25 i 26 de novembre de 2015 a la Llotja del Cànem un cicle de Conferències sobre «Les edats de la maçoneria contemporània: 1868-1964».

La primera de les activitats serà la presentació del llibre de Vicent Sampedro que sota el títol Julio Cervera Baviera, republicano y masón ha editat Publicacions de la Universitat Jaume I dins de la Col·lecció Humanitats. L’acte es realitzarà dimarts 24 de novembre a les 18.30 hores  i comptarà amb la presència de Rosa Monlleó, director del treball i l'autor. Una hora més tard, a les 19.30 hores el professor Pedro Álvarez Lázaro, de la Universitat Pontifícia de Comillas parlarà sobre «L’edat d’or de la maçoneria espanyola: el Sexenni Democràtic i la Restauració» i es tancarà la jornada amb un debat.

La sessió del dimecres 25 de novembre inclou una conferència a les 19 hores del professor Luis P. Martín de la Universitat de Sevilla, qui abordarà el tema de «L’edat de plata de la maçoneria espanyola: la dictadura de Primo de Rivera i la Segona República», i un debat.

L’última jornada del cicle de conferències es realitzarà dijous 26 de novembre a partir de les 19 hores amb la conferència de l’historiador Vicent Sampedro de la Comissió de la Veritat, qui parlarà sobre «L’edat de ferro de la maçoneria espanyola: Guerra Civil i repressió franquista» i un posterior debat. 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions