Dos estudiants de doctorat i una professora guanyen el segon concurs Research Pitches de divulgació científica

19/06/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Dos estudiants de doctorat i una professora han guanyat la segona edició del concurs Research Pitches de divulgació científica convocat per la Universitat Jaume I (UJI) per a promoure la implicació dels investigadors per a aproximar la ciència a la societat. Edgar Bernad Mechó, de la Facultat de Ciències Humanes i Socials; Fani Ibáñez Ferrandis, de Jurídiques i Econòmiques i Ana Maria Sánchez, docent i investigadora en Ciències de la Salut, han aconseguit el primer, segon i tercer guardó, respectivament, dotats amb 1.500, 1.000 i 500 euros. Els premis es lliuraran el pròxim 22 de juny.

El concurs Research Pitches, impulsat pels vicerectorats de Recerca i Doctorat i d'Internacionalització, Cooperació i Multilingüisme amb el patrocini de Banco Santander, planteja a la comunitat científica de l’UJI el repte d'explicar els seus projectes de recerca a través d'un monòleg enregistrat en un vídeo de tres minuts de durada en un llenguatge senzill i pròxim al públic no especialitzat. En aquesta segona convocatòria, s’hi han presentat 15 treballs –de set dones i vuit homes–, procedents de totes les branques de coneixement impartides a l’UJI.

Edgar Bernad Mechó –qui va presentar el research pitch titulat Semiotic resources across lecturing styles: a multimodal approach– és estudiant del programa de doctorat «Llengües Aplicades, Literatura i Traducció» i està integrat en el Grup d’Investigació GRAPE (Group for Research on Academic and Professional English). La tesi de Bernad analitza com s’organitzen les classes universitàries a tots els nivells de comunicació, ja que aborda la combinació de diversos aspectes del llenguatge no verbal, com ara els gestos, l’entonació o l’expressió facial amb aspectes verbals.

Per la seua banda, Fani Ibáñez Ferrandis, estudiant del programa de Doctorat en Dret, va elaborar el monòleg Fighting tax avoidance: a research to achieve a fairer society, una investigació que aprofundeix en l’elusió fiscal, un comportament amb efectes perjudicials per a la societat. La tesi d’Ibáñez estudia la norma del sistema legal espanyol denominada «conflicte en l’aplicació de la norma tributària», la qual té com a principal funció sancionar aquestes conductes i, alhora, desincentivar-ne la pràctica.

Ana Maria Sánchez, professora d’Anatomia de la Facultat de Ciències de la Salut i directora del Grup d’Investigació en Neurobiotecnologia, va preparar un research pitch centrat en com transformar virus per a estudiar cèl·lules. El grup coordinat per Sánchez desenvolupa tres línies bàsiques de recerca. La primera se centra en els models animals de malalties del desenvolupament, com ara l’autisme, i altres de neurodegeneratives. D’altra banda, també estudien la senyalització intracel·lular al cervell induïda per pèptids de la família insulina-relaxina i els seus efectes en el comportament. I, per últim, aborden la construcció de partícules víriques modificades per biotecnologia per a la modulació in vivo de l’expressió gènica.

Els treballs dels tres guanyadors de la segona edició del concurs de monòlegs científics de tres minuts representaran la Universitat Jaume I de Castelló en el III International Research Pitches Contest organitzat pel Grup Compostel·la d'Universitats, el qual se celebrarà en l’any 2018.

Més informació:

http://www.uji.es/com/investigacio/research-pitches/base/convocatories/2017/

 

Altres notícies d'investigació:

Un estudi de l’UJI adverteix de la necessitat de més transparència i control del neuromàrqueting polític per a evitar la manipulació del votant

Professorat de l'Àrea d’Expressió Gràfica Arquitectònica de l’UJI promou l’estudi del patrimoni arquitectònic de la Comunitat Valenciana amb les seues tesis doctorals

Els socis de REMEB promocionen el projecte a Brussel·les entre els principals grups relacionats amb residus, aigua i ceràmica

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions