L’UJI posa en marxa la Unitat Responsable d’Accessibilitat

30/03/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló ha creat la Unitat Responsable d’Accessibilitat (URA), atenent al requeriment del Reial decret 1112/2018, de 7 de setembre, amb l’objectiu de vetllar per l’accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils de la Universitat. 

L'URA, que té com a responsable la coordinadora de la Unitat de Diversitat i Discapacitat de la Unitat de Suport Educatiu, Olga Carbó; centrarà el seu treball en diferents eixos com ara la coordinació i emissió de directrius sobre accessibilitat; l’atenció als requeriments dels usuaris i usuàries sobre temes d’accessibilitat, la coordinació de revisions periòdiques d’accessibilitat, l’emissió d’informes d’accessibilitat i la coordinació d’accions de sensibilització i formatives. 

Les persones interessades en fer propostes o suggeriments sobre qualsevol aspecte relacionat amb l’accessibilitat web o mòbil de l’UJI poden escriure a ura@uji.es, telefonar al 964 387 089 o escriure a la Bústia UJI amb l’entrada «Accessibilitat web i de continguts». 

PRIMERES ACCIONS

Dins de les primeres accions de la Unitat Responsable d’Accessibilitat UJI s’ha proposat a la comunitat universitària la realització d’un curs gratuït finançat per Fundació ONCE i el Reial Patronat sobre Discapacitat. El curs, titulat «Materials digitals accessibles», és un curs en línia amb una durada de cinc setmanes. S’inicia el dilluns 30 de març i el seu objectiu és donar a conèixer i aplicar les principals característiques dels textos i vídeos digitals accessibles, així com els desafiaments als quals s’enfronten les persones amb discapacitat a l’hora d’usar documents digitals.

Més informació del curs: https://iedra.uned.es/courses/course-v1:UNED+MatDigAcc_004+2020/about

Web de la Unitat

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions