La firma d'Espaitec Actualmed optimitza el diagnòstic radiològic mitjançant la seua plataforma Actualpacs

16/02/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Actualmed, empresa ubicada a Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, ha digitalitzat el diagnòstic radiològic amb la plataforma en línia Actualpacs, amb la qual s’aconsegueix que aquest procés siga molt més eficient i eficaç que amb la tècnica tradicional. La plataforma en línia Secure Cloud d'arxivat i gestió d'imatge mèdica permet que els metges radiòlegs puguen emetre informes en fins a tres vegades menys temps que amb solucions tradicionals, des de qualsevol lloc i de manera instantània. A més, els centres de radiologia aconsegueixen millorar l'assistència als pacients, mitjançant una òptima comunicació amb els metges i metgesses radiòlegs referents, i també els pacients es beneficien de la immediatesa dels resultats en línia, amb la qual cosa s'eviten innecessàries segones visites i la dependència de suports físics.

Actualpacs durant la COVID-19
La tecnològica castellonenca ha col·laborat amb la plataforma Telmed, creada per la Fundació Telmed al costat d'Actualmed, Dicomnet Solutions, Delta Telediagnóstico, Mamotest, i amb la col·laboració de CEMIC i DMR Diagnóstico Médico Reconquista, per a oferir de manera gratuïta Actualpacs amb l’objectiu d’agilitzar els processos de diagnòstic, així com per a donar la possibilitat als radiòlegs de treballar en col·laboració simultània en l'àmbit internacional.

El servei de teleradiologia Telmed ha estat disponible en cinc països d'Europa i Sud-amèrica (Espanya, l'Argentina, Xile, Colòmbia i Veneçuela), amb més de 200 metges especialistes inscrits, i ha ajudat a agilitzar més de 43.000 casos de COVID-19. L'ús de la teleradiologia com a reforç de les proves PCR i tests ràpids de COVID-19 ha permés que els diagnòstics siguen molt més accelerats i segurs secundant-se en determinats estudis radiològics, com són plaques de tòraxs i estudis de tomografia computada de pulmó.

Actualmed
La companyia tecnològica de sistemes radiològics, des del seu naixement en 2013, proporciona solucions d'última generació. Amb la seua plataforma Actualpacs de gestió d'informes i estudis radiològics ha aconseguit arribar a 10 països, connectar 3.700 centres de radiologia, oferir servei a més de 350.000 usuaris, tant pacients com metges, i processar cada dia 4.000 nous informes.

Actualmed té com a objectiu principal millorar el servei de radiodiagnòstic amb la premissa d'optimitzar els recursos tècnics i humans, impulsant la digitalització en el sistema públic i privat de salut, especialment l'àmbit de la radiologia.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions