La Generalitat impulsa la creació d'una Càtedra Interuniversitària de Diàleg Social a la qual se sumarà l'UJI La directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, s'ha reunit amb la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, per a traslladar-li la proposta que buscarà la participació de la resta d'universitats públiques valencianes

21/01/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, ha anunciat que la Generalitat impulsarà la creació d'una Càtedra Interuniversitària de Diàleg Social amb la qual es pretén sumar el coneixement que es genera en l'àmbit universitari al diàleg social, una matèria en la qual la Comunitat Valenciana és pionera en l'adopció d'acords.

Zulima Pérez s'ha reunit amb la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, per a traslladar-li la proposta en la qual es buscarà també la participació de la resta de les universitats públiques valencianes.

La directora general ha avançat que la Càtedra, que va ser proposada pels Sindicats i la Patronal en la Mesa de Diàleg Social, «servirà per a acostar al territori de la Comunitat la importància del diàleg social per a l'adopció de polítiques públiques» a través de la realització de diverses jornades. A més, ajudarà a la investigació i difusió del diàleg social i a l'obertura de «noves perspectives per a continuar aprofundint en la cerca de l’interès general i del pacte».

Per part seua, la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha mostrat el suport a aquesta iniciativa i ha destacat la importància d’«intensificar la col·laboració entre institucions i, en aquest cas, aportar la reflexió acadèmica per a avançar en solucions dialogades i consensuades que estan en la base de les societats democràtiques».

Així mateix, la Càtedra servirà per a avaluar l'impacte dels acords aconseguits i generar noves sinergies, entre altres qüestions, en el desenvolupament de l'Estratègia Valenciana per a la Recuperació davant de la pandèmia.

En aquest sentit, la directora general ha assenyalat «com a repte per a enguany» la constitució de la Mesa de Diàleg Social per al desenvolupament i seguiment de l'Estratègia Valenciana per a la Recuperació que constitueix «un pas més per a accelerar els canvis que contribuïsquen a generar ocupació, augmentar la sostenibilitat i la digitalització i incrementar la productivitat i la resiliència».

La directora general ha conclòs que «per al Consell la participació de les universitats és un element bàsic i fonamental en el desenvolupament de les polítiques públiques per tot el que poden aportar» i ha agraït l’interès demostrat per l'UJI «no sols en aquesta Càtedra, sinó també en futures col·laboracions en les quals començarem a treballar des de Presidència de la Generalitat».
 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions