Geldo acull la segona jornada del projecte ¡Patrimonio eres tú!

19/11/2020 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Geldo ha sigut l'escenari de la segona jornada de Patrimoni eres tu!, iniciativa que busca crear una estructura dinamitzadora del teixit associatiu i ciutadà al voltant del patrimoni cultural, implicant associacions, entitats i veïns del territori que integra el Grup d'Acció Local (GAL) Castelló Sud 1420, una iniciativa del GAL Castelló Sud 1420 i el Programa d'Extensió Universitària - PEU de l'UJI.

En aquesta segona jornada del projecte Patrimoni eres tu! Els participants han conegut el Palau dels Duques de Medinaceli de Geldo i realitzat una ruta per l'Art Urbà de Geldo. L'ajuntament de Geldo, l'Associació Cultural Torre Selda i l'equip del Pla Director del Palau han sigut els encarregats de mostrar el valor i la dimensió cultural i social del patrimoni de la població.

En la sessió han participat diferents representants d'associacions i grups culturals dels pobles de l'àmbit del Grup d'Acció Local Castelló Sud 14-20 de Sot de Ferrer, Castellnovo, Altura, Segorbe i Geldo.

A més, l'empresa ARAE, Patrimoni i Restauració ha realitzat un taller participatiu d'educació patrimonial basat en el "Tape art"; la utilització de cintes adhesives per a realitzar figures i elements artístics. La idea principal d'aquest taller ha sigut la d'utilitzar aquesta tècnica per a vincular persones i patrimonis, reflexionant sobre el paper de les persones davant la seua conservació, coneixement i difusió i generant, en aquests processos participatius i ciutadans, sentit de pertinença i identificació.

La primera fase del projecte ¡Patrimonio eres tu! es completarà amb una reunió final entre les persones interessades que han participat i que tindrà lloc en les pròximes setmanes. L'objectiu d'aquesta reunió serà plantejar opcions per al desenvolupament del projecte de xarxa patrimonial en 2021.
 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals