Projectes d'acompanyament

SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'acompanyament en el Programa d’Extensió Universitària es basa en el suport a iniciatives i grups locals perquè puguen desenvolupar els seus projectes sobre arts, educació, patrimoni cultural, ruralitat, despoblament o desenvolupament social.

L'acompanyament de projectes del PEU és una col·laboració subtil i continuada en la qual, la persona que acompanya la iniciativa participa, s'implica en els projectes i fa les seues aportacions a partir de la seua experiència. Des de l'acompanyament de projectes s'anima i es dona suport als grups. S'ofereix consell i possibles camins per a dur a terme el projecte. Es planifica amb el grup la millor manera d'implicar la població. Parteix de la importància de visibilitzar, en primer lloc i internament, tot el que pot aportar al grup cadascun dels membres. La finalitat és compartir tot aquest coneixement i, entre totes les persones implicades, construir un projecte millor.

L'acompanyament en el PEU s'entén com un recorregut on la importància del procés, la metodologia utilitzada, la cerca horitzontal de la participació i la definició de continguts exportables, són les claus i tenen tant valor com els diferents resultats i activitats que van sorgint en el marc dels grups i dels seus projectes.

L’acompanyament en el PEU té tres pilars principals:

  1. Acompanyament a les persones que volen desenvolupar el projecte.
  2. Definició de la formació necessària en aquest procés.
  3. Proposta d’inclusió del grup en les xarxes de projectes, iniciatives i persones del PEU.

Pel que fa a l'estructura, el programa es divideix en els tres grans àmbits següents:

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals