La IV Jornada d’Educació Social a l’UJI destaca la importància de la professionalització dels educadors socials com a garantia d’atenció a la infància i adolescència Alberto Ibáñez, secretari autonòmic d’Inclusió de l’Agència Valenciana d’Igualtat, ha presentat la nova Llei de Drets i Garanties de la Infància i Adolescència a l’UJ

10/04/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha acollit la IV Jornada d’Educació Social «Motor de canvi. Reptes actuals i futurs» en què s’ha presentat la nova Llei 26/2018, de la Generalitat Valenciana, de Drets i Garanties de la Infància i Adolescència. La jornada, que ha sigut inaugurada a l’aula magna Joan Francesc Mira de la Facultat de Ciències Humanes i Socials, ha comptat amb la participació del vicerector d’Internacionalització i Cooperació de la Universitat Jaume I, Joan Antoni Martín, qui ha posat en relleu la important labor que duen a terme les educadores i educadors socials. Martín ha manifestat l’oportunitat que ofereix la IV Jornada d’Educació Social per a promoure «una crítica creativa» entre les persones assistents per tal de veure en què i com s’ha de modificar l’educació social i que arribe a ser «una acció global de maduresa social».

Per la seua banda, Norma Gozálvez, presidenta del Col·legi Oficial d’Educadores i Educadors Socials de la Comunitat Valenciana, ha aprofitat la seua intervenció en la taula inaugural per tal de destacar la labor de dignificació del sector en l’educació social que estan portant a terme. «Necessitem professionalitzar el sector perquè siga garantia de qualitat en l’atenció a la infància i l’adolescència», ha destacat la presidenta.

La primera de les ponències ha servit per presentar la nova Llei 26/2018, de la Generalitat Valenciana, de Drets i Garanties de la Infància i Adolescència, que sorgeix de la necessitat de protegir la situació dels infants, que moltes vegades queda solament en mans dels seus tutors legals sense cap mena de poder de decisió. El secretari autonòmic d’Inclusió de l’Agència Valenciana d’Igualtat, Alberto Ibáñez, ha sigut l’encarregat de presentar la llei. Ibáñez ha volgut insistir en el fet que la llei no sols és de protecció social sinó que, en ser una mesura construïda per la societat civil, dóna molta importància a totes les propostes efectuades per la comunitat educativa i que, a més, «treballa la prevenció, la participació i la promoció de drets», assegura. Ibáñez ha asseverat: «Del 2015 al 2019 el pressupost dedicat a la infància ha crescut un 91%», destacant així la revolució pressupostària que ha dut a terme la legislatura. 

El secretari autonòmic ha mencionat diversos temes d’importància recent com la protecció dels menors enfront d’ambients de violència. De la mateixa manera, ha destacat el paper fonamental de la família per tal que els infants cresquen en un entorn d’igualtat de condicions dins d’aquest nucli perquè les relacions siguen «sempre sanes». Per últim, Ibáñez ha posat el focus sobre l’article 150 de la llei on s’assegura «l’adopció preferent amb règim obert» per tal que la persona adoptada mantinga la relació amb la família biològica sempre que ho desitge.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions