L’UJI proposa un model per a una gestió més eficient de l'aigua als camps de golf

12/02/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La investigadora de l'Institut Universitari de Plaguicides i Aigües (IUPA) de la Universitat Jaume I, Mónica García, ha presentat la tesi doctoral Modelización matemática del flujo y del transporte de solutos para optimizar el riego y prevenir la salinidad en los campos de golf que estableix les bases necessàries per a la gestió eficient de l'aigua en els camps de golf i per a evitar l'acumulació de sals que pogueren afectar a la qualitat de la gespa. En la recerca es dissenyen també estratègies per a no afectar a les masses d'aigua properes, com pogueren ser els potencials aqüífers subjacents.

L'estudi forma part d'una línia de recerca que va iniciar el IUPA l'any 2009 que ha sigut possible gràcies a la valuosa col·laboració del Club de Camp del Mediterrani (Borriol) i el seu equip tècnic. En el marc d'aquesta línia de recerca, l'Institut està treballant actualment en estudis vinculats al control ambiental de productes agroquímics en els camps de golf.

La tesi realitzada per Mónica García i dirigida pels investigadors del IUPA, Ignacio Morell i Arianna Renau, va obtenir la màxima qualificació d'excel·lent cum laude en l'acte de defensa celebrat el passat 29 de gener de 2016.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions