Informació per a les entitats

27/02/2023 | OIPEP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

 

Requisits i prioritats

  • Les entitats elegibles han de situar el lloc de les pràctiques en municipis de menys de 5.000 habitants.
  • Les pràctiques oferides s'han de poder realitzar en un període mínim de 3 mesos, extensible fins a 5 mesos en casos justificats (autorizats per la Comissió de Seguiment).
  • A més, la Universitat Jaume I estableix que es puguen realitzar les pràctiques en qualsevol província de Espanya, excepte en la província de Castelló.
  • Les entitats poden presentar més d'una oferta, indicant els perfils requerits en cadascuna d'elles (es poden establir fins a un màxim 5 titulacions relacionades amb el perfil que se cerca).

Veure titulacions de grau i màster universitari de l'UJI.

La Universitat Jaume I prioritzarà les següents propostes d'entitats:

1. Que la seua oferta plantege una solució residencial de residència per a l'alumne durant el període de la pràctica.
2. Les pràctiques del qual estiguen vinculades a accions contemplades en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, o en el Pla 130 Mesures enfront del Repte Demogràfic.
4. Les pràctiques del qual demostren un impuls de la digitalització en l'entorn local en el qual es desenvolupa.
5. Les pràctiques del qual tinguen en compte la perspectiva de gènere.

L'elecció de les entitats que finalment reben algun/a estudiant en pràctiques, d'entre les seleccionades per les universitats per a participar en el programa, vindrà determinada per l'ordre de prelació establit per a l'assignació d'estudiants. 

 

 Obligacions 

En el cas de les entitats participants, vetlaran pel normal desenvolupament de les pràctiques, garantint la possibilitat d'assistència a proves finals d'avaluació que es realitzen durant el període de realització de les pràctiques.

La persona tutora assignada per l'entitat participant farà un seguiment i avaluació efectius de les pràctiques, coordinant-se per a això amb el tutor/a de la universitat. A més, informarà la universitat de les possibles incidències sorgides i supervisaran, i en el seu cas sol·licitaran, l'adequada disposició dels recursos de suport necessaris per a assegurar que l'estudiantat amb discapacitat realitze les seues pràctiques en condicions d'igualtat d'oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal. Finalment, expediran un certificat de finalització de les pràctiques.

Per a regular la col·laboració en la formació de l'estudiantat, l'entitat haurà de signar un  conveni de cooperació educativa amb la Universitat Jaume I, així com un annex al conveni per a cada pràctica assignada en la qual es detallarà el projecte formatiu. Es poden consultar tots dos models ací.